19 Şubat 2020 10:52

Ankara Kadın Platformu, cinsel saldırı sanığı Prof. Dr. Hasan B. davasına çağırdı

Ankara Kadın Platformu, veteriner hekime tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Prof. Dr. Hasan B.'nin 26 Şubat tarihinde görülecek davasına çağrı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara'da sahibi olduğu hayvan hastanesinde genç veteriner hekime tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan ve savcının talimatıyla tahliye edilen Prof. Dr. Hasan B.'nin yargılamasına 26 Şubat Çarşamba günü devam edilecek.

Davaya katılım çağrısı yapan Ankara Kadın Platformu, sosyal medya paylaşımları nedeniyle kadın hakkında suç duyurusunda bulunan Hasan B.’nin kadınları tehdit etmeye devam ettiğini söyleyerek “Kadın düşmanlarının yakasını bırakmayacağız, mücadelemiz her alanda yükselerek devam edecek” dedi.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Prof. Dr. Hasan B, sahibi olduğu hayvan hastanesinde genç veteriner hekime tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanarak aylar sonra savcının talimatıyla re’sen tahliye edilmişti. Hasan B., S.D, ve H.Ş’nin yargılandığı davanın ilk duruşmasında polis adliye önünde yapılmak istenen basın açıklmasına saldırıda bulunarak çok sayıda kadını gözaltına almış ardından da kadınlara sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma açmıştı.

"KADIN DÜŞMANLARININ YAKASINI BIRAKMAYACAĞIZ"

Ankara Kadın Platformu, 26 Şubat 2020 tarihinde Ankara Adliyesi’nde görülecek davasına Mülkiyeliler Birliği’nde yaptığı basın toplantısı ile çağrı yaptı. Sosyal medya paylaşımları üzerinden kadınlar hakkında suç duyurusunda bulunan sanık Hasan B.’nin kadınları tehdit etmeye devam ettiğini söyleyen Ankara Kadın Platformu üyesi Esma Çağlak, “Tecavüzcü Profesör tutuklansın’ diyen, yaşam alanlarını ve kampüsleri danslarıyla özgürleştiren kadınlara soruşturma açmış, kadınları yurtlarından atarak ve ekonomik krizin en yakıcı döneminde kadın öğrencilerin burslarını keserek cezalandırmıştır. Buradan tekrar haykırıyoruz, okullarımızda ve yaşamımızın her alanında kadın düşmanlarının yakasını bırakmayacağız, mücadelemiz her alanda yükselerek devam edecek” diye konuştu.

İlk duruşma öncesi kadınların basın açıklamasına polis müdahalesi ile engellendiğine dikkat çeken Çağlak, “Kadınlar darbedilerek gözaltına alındı, hakaretlere maruz bırakıldı. ‘Burada cinayet falan yok, açıklama yapamazsınız’ söylemleriyle kadınlara saldıran polis, tecavüzü meşrulaştıran, ’Bir kereden bir şey olmaz’ diyen devletin bir yansıması ve kuklasıdır. Katilleri serbest bırakan onları cezasızlık zırhıyla kuşatan devlet bir yandan da kadınların katliamları, tecavüzleri, tacizleri durdurmak için yürüttüğü mücadeleye saldırıyor” dedi.

"KADIN KATİLLERİ KORUYAN ZIRH HASAN B.’Yİ DE KORUYOR"

“Kadın katillerini koruyan zırh, tecavüzcü Hasan B.’yi de korumaya devam ediyor” diyen Çağlak, dayatılan söylem ve kadın düşmanı politikalara karşı 8 Mart’ta da alanları dolduracaklarını ifade etti. Çağlak, “Bugün Hasan B. olarak karşımıza çıkan zihniyet yüzyıllardır kadın emeği ve kadın bedeninin sömürüsü ile beslenen erkek egemen sistemin ta kendisidir. Kadınların bedenlerini ve emeklerini savunmaları, uğradıkları taciz, tecavüz ve şiddet sonucu beklenenin aksine susmadan korkmadan isyanı kuşanmaları sistemi rahatsız etmekte, nereden saldıracaklarını bilememektedirler” diye seslendi.

Tüm kadınları 26 Şubat Çarşamba günü Ankara Adliyesi’ne çağıran Çağlak, “Tecavüzcü Hasan B.’nin, tecavüzcü S. D.’nin ve işbirlikçi H. Ş. tutuklansın’ diyeceğiz. Bir kişi daha eksilmemek için mücadele etmekten geri durmayacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Adana'da çocuk istismarı faili baba hâlâ çocuk hastanesinde çalışıyor

SONRAKİ HABER

Mersin'de inşaatta beton kalıbı çöktü: 3 işçi yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...