18 Şubat 2020 12:57

Meclis'te Gezi'ye "vandalizm" ve "eşkiyalık" diyen AKP'li Mehmet Muş'a tepki

Meclis'te Gezi davası kararına ilişkin konuşan AKP’li Mehmet Muş, Gezi direnişini “Vandalizm” ve “eşkıyalık” olarak gördüklerini belirtmesi üzerine gerginlik yaşandı.

Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

Meclis Genel Kurulu’nda, bugün görülen duruşmasında tüm sanıkları hakkında beraat kararı verilen Gezi davasına ilişkin tartışmalar sırasında gerginlik yaşandı.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Gezi davasında sanıkların beraat etmesiyle sonuçlanan yargı kararına saygı duyduklarını ancak AKP olarak Gezi direnişini “vandalizm” olarak gördüklerini söyledi. Muş, “Hak arama iddiasıyla oradaki araçları yakmak, oraları dağıtmak bir hak arama yöntemi değildir, vandalizmdir” ifadelerini kullandı.

ALTAY: ASIL VANDALİZM İNSANLARIN İÇİNDE UYUDUĞU ÇADIRLARI YAKMAKTIR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Muş’un açıklamalarına söz alarak karşılık verdi. Altay, Gezi direnişi sırasında “vandalizm” kavramını AKP ile yollarını ayıran Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e ait bir söylem olduğu hatırlatmasında bulundu. Altay, “Asıl vandalizm insanlar doğa ve çevre hassasiyetiyle Taksim Gezi Parkı’na çadır kurmuş, şiddete başvurmadan, tepki ve protesto hakkını kullanırken; insanların içinde uyudukları çadırların bile bile yakılmasıdır. Çadırları yakılan o insanlar, can havliyle kendilerini öldürmeye yönelmiş o insanlara saldırmaları devletin isteği ve tahrik etmesiyle yapılmıştır. Bir vandal aranıyorsa Gezi Parkı’nda bunları yapan devlet görevlilerine bakacaksınız. Devlet buna göz yumuyorsa -ki yumdu, AKP’nin devleti vandalizme tevessül etmişti” diye konuştu.

OLUÇ: VANDALİZMİ FETÖ’DEN CEZA ALAN ÇAPKIN VE MUTLU’DA ARAYIN

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da, insanları vandalizmle suçlamanın doğru olmadığını belirterek, “Bu vandalizm suçlamasını reddediyoruz. Vandalizmden bahsedilecekse FETÖ örgüt üyesi nedeniyle ceza alan dönemin Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan bahsetmek gerekiyor. O dönemde son derece barışçıl başlayan protestoları provoke etmiş olan devlet yöneticilerinden, kişilerde aramalısınız” dedi.

MUŞ: GEZİ EŞKİYALIKTIR

Yeniden söz alan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Gezi’yi eşkıyalıkla itham ederek, “Mahkeme böyle bir suç yoktur demiyor ki, somut delil olmadığı gerekçesiyle beraat kararı veriyor. 10 gün boyunca çadır mı yakıldı orada. Bu eşkıyalıktır, bizim meseleye bakışımız budur” ifadelerini kullandı.

ALTAY: GEZİ’Yİ DEVLET TERÖRİZE ETTİ

CHP’li Altay, Gezi’ye eşkıyalık demenin 30 milyona eşkıya demek olduğunu belirterek “Gezi her yerde vardı. Gerçekten iyi niyetle, samimi bir çevre hassasiyetiyle başlayan bir hareketi kriminize, terörize eden devlettir. Yüzüne maske takıp belediye otobüslerini yakanlar da ajan provokatörler olduğunu, polisin olduğunu Sayın Muş’ta iyi biliyor. Eşkıyalık sözünü Sayın Muş’a iade ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan "Faturalar ertelendi" demişti, Elazığ'da depremzedenin elektriğini kestiler

SONRAKİ HABER

Gurur ve haşmet deyince

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...