14 Şubat 2020 12:49

TCDD'deki sürgüne karşı BTS'nin mücadelesi sonuç getirdi, karar geri çekildi

TCDD Personeli Ünal Karadağ'ın İzmir'deki görevinden alınarak Malatya'ya sürgün edilmesi kararı, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası yönetici ve üyelerinin mücadelesi sonucu geri çektirildi.

Fotoğraf: BTS

Paylaş

TCDD tarafından İzmir’deki görevine son verilerek Malatya’ya sürgün edilen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi Ünal Karadağ için yürütülen mücadele sonuç verdi. Polis zoruyla BTS’yi TCDD Genel Müdürlük binasından uzaklaştıran yönetim, kararından dönmek zorunda kaldı ve sürgün edilen Ünal Karadağ için “3 ay sonra asıl iş yeri olan İzmir’de görevine devam edeceği yönünde mutabık kalınmıştır” notunu paylaştı.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, TCDD tarafından İzmir’deki görevinden sürgün edilerek Malatya’ya gönderilen Ünal Karadağ için yapılan görüşmeler, basın açıklamaları ve oturma eyleminin ardından bugün yine TCDD Genel Müdürlük binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve KESK’e bağlı sendikaların yürütme kurullarının üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, son 20 yıldır TCDD’nin kazalar, liyakatsiz atamalar, siyasi kadrolaşmalar ile anıldığından bahsederek “Hukuka aykırı bir şekilde alınan bu karardan bir an önce vazgeçilmelidir. Yapılan bu haksız ve yasal olmayan sürgün de örgütlü mücadelemizle geri çektirilecektir” dedi.

Açıklamanın ardından geçen birkaç saat sonunda TCDD, bilgi notu paylaşarak Ünal Karadağ’ın 3 ay geçici görevden sonra İzmir’e geri döneceğini ifade etti.

"TCDD KAZALARLA, LİYAKATSİZLİKLE ANILIYOR"

BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, sendika üyeleri Ünal Karadağ’ın 10 Şubat 2020 tarihinde hiçbir gerekçe gösterilmeden çalışmakta olduğu İzmir’den Malatya’ya sürgün edildiğini ifade ederek, TCDD ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkmayınca dün oturma eylemi yaptıklarını söyledi. Gece ise sendika üye ve yöneticilerinin polis zoruyla Ankara'daki TCDD Genel Müdürlüğü binasından dışarı çıkarıldığını belirten Bektaş, “Bugün ise TCDD Genel Müdürü ile tekrar görüşme yapmak üzere makam katına çıkmak isteyen arkadaşlarımızın binaya girişi engellenmiştir. TCDD tarihinde bir ilk yaşanarak bir sendikanın üyelerinin Genel Müdür'le yapmak istediği görüşme talebi güvenlik güçleri çağrılarak kendi çalıştığımız kurumun çevresi ve katları ablukaya alınmıştır” diye konuştu.

Kamuoyunda TCDD’nin son 20 yıldan beri kazalar, liyakatsiz atamalar, siyasi kadrolaşmalar ile anıldığından bahseden Bektaş, “Bu sürgün kararının arkasında kamu emekçilerini TİS masasında satan Memur-Sen ile kuruma dışardan atanan kadroların olduğunu çok iyi biliyoruz. Kamu emekçilerinin hak ve çıkarlarını gözetmek yerine TİS masalarında hükümet yetkilileriyle kapalı kapılar ardında pazarlık yapılması, kurumumuz parçalanıp yok edilirken ses çıkarılmaması bizleri şaşırtmadığı gibi bugün TCDD Genel Müdürü ile yandaş sendikanın el ele vererek sürgün kararını alması da şaşırtmamıştır” ifadelerini kullandı.

“Sırf sendikalı olmaktan başka hiçbir ‘özrü’ olmayan, çalışkan, tecrübeli, demiryolu birikimi olan bir insanı ailesiyle birlikte huzursuz ederek sürgün etmek adaletsizlikten öte akıl tutulmasıdır” diyen Bektaş, “Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Hukuka aykırı bir şekilde yapılan bu karardan bir an önce vazgeçilmelidir. Yapılan bu haksız ve yasal olmayan sürgün de örgütlü mücadelemizle geri çektirilecektir” dedi. Yapılan açıklamanın ardından ise TCDD’den sendikaya iletilen bilgiye göre, “Ünal Karadağ’ın 3 ay süreyle Malatya’ya geçici olarak gönderildiği ardından ise asıl işyeri olan İzmir’de görevine devam edeceği yönünde mutabık kalınmış ve gerekli işlmeler TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştır” notu paylaşıldı.

BTS ÜYELERİ GECE POLİS ZORUYLA TCDD BİNASINDAN ÇIKARILMIŞTI

BTS üyeleri, sürgüne karşı dün TCDD’de başlattıkları oturma eyleminden sonra gece saat 23.30’da polis zoruyla genel müdrülük binasından çıkarılmıştı. Sendika üyesi Ünal Karadağ’ın rotasyon adı altında İzmir’den Malatya’ya sürgün edilmesi üzerine aynı gün TCDD Genel Müdürü ve ilgili daire başkanı ile yapılan görüşmenin olumsuz sonuçlanması üzerine MYK ve şube üyeleri ile birlikte yapılan basın açıklmasının ardından 13 Şubat 2020 tarihinde TCDD Genel Müdürlük katında oturma eylemi başlatılmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İdlib "diplomasisi", askeri sevkiyat gölgesinde sürüyor

SONRAKİ HABER

Kültür ve Turizm Bakanı'nın kardeşinin şirketi Atlasglobal iflas başvurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...