12 Şubat 2020 17:08

Kadir Şeker'in tutukluluğuna itiraz reddedildi

Kadir Şeker'in tahliye talebi reddedildi. Mahkeme, delil durumunu ve Adli Tıp raporunu gerekçe gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Konya'da sevgilisi Ayşe D.'yi darbeden Özgür Duran adlı erkeği engellemek isterken ölümüne sebep olan Kadir Şeker'in tutukluluğuna yapılan itiraz mahkemece reddedildi.

Kadir Şeker iddiaya göre, 5 Şubat'ta tramvaydan inip evine giderken Özgür Duran'ın, Ayşe D.'yi darbettiğini gördü. Duran'a engel olmak istedi. Ancak çıkan arbedede Kadir'in cebinden çıkardığı bıçak Duran'ın kalbine saplandı. Özgür Duran hayatını kaybederken Kadir Şeker, "kasten öldürme" suçundan tutuklandı. Şeker'in avukatı, tutukluluk kararına bir üst mahkeme olan 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğine dilekçe vererek itiraz etti. Avukat, Kadir Şeker'in tahliye edilmesini istedi. 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği itirazı reddetti. Mahkemenin, Kadir Şeker'in dosyadaki mevcut deliller nedeniyle tutukluğunun devamına karar verdiği öğrenildi.

"TEMENNİMİZ ADİL BİR KARAR VERİLMESİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kadir Şeker ile ilgili açıklama yapmıştı. Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kadir Şeker’le ilgili bir soru üzerine, "Kadir, insani ve vicdani bir durum sergiledi. Bundan sonraki süreç tamamen yargıyla ilgili. Temenni ederiz ki adil bir karara varılır" demişti.

"KİMSE 'KADİR SUÇLUDUR' DİYEMEZ"

"Kimse ‘Kadir suçludur’ diyemez ama ortada ceset var" diyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise "Olay daha yeni, zaman vermek lazım. Savcı verileri topluyor, soruşturma devam ediyor. Bu soruşturma sonucunda karara varılacak. Savcılık makamı kişilerin yalnızca aleyhine olan verileri toplamıyor. Kişinin lehine olanlar varsa onları da toplayarak soruşturmayı bitirecek. Şu anda kimse Kadir suçludur diyemez fakat bir ceset var ortada. Olay meşru müdafaa mı haksiz tahrik mi? Ya da farklı bir durum mu var bunların hepsi soruşturmadan sonra ortaya çıkacak. Şu bir gerçek, hakim ve savcılar da bizim gibi insan. Onların da vicdanı var, deliller çerçevesinde soruşturmayı tamamlayacaklar. Hepimize düşen soruşturmanın sonucunu beklememiz. Bir kişi tutuklu olunca suçlu olduğu söylenemez. Tutukluluk süreci tedbir amaçlıdır" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

FETÖ üyesi olmak suçundan yargılanan baklavacı Faruk Güllü'ye 8 yıl 9 ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de emekçiler haykırdı: Faturalarımızı ödeyemiyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...