12 Şubat 2020 12:40

Adana Büyükşehir Belediyesinde asgari ücret 2 bin 700 liraya yükseltildi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, Kılıçdaroğlu’nun CHP Belediyeleri için en az 2500 lira olarak açıkladığı asgari ücreti, kendi belediyelerinde 2700 lira olarak belirlediklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Barış Manço ve Ege Bağatur bulvarlarında tamamlanan asfaltlama çalışmalarını incelediği sırada yaptığı açıklamada, aylık 60 milyon lira açığı sıfırladıklarını, yıl sonuna kadar da bütçeyi aylık 50 milyon fazla verir hale getireceklerini ifade etti. Karalar ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Belediyeleri için en az 2500 lira olarak açıkladığı asgari ücreti Adana için en az 2700 lira olarak belirlediklerini açıkladı.

“ENGELLEME ÇABALARINA RAĞMEN BAŞARILI OLACAĞIZ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Barış Manço ve Ege Bağatur bulvarlarında tamamlanan asfaltlama çalışmalarının ardından esnaf ve halkla bir araya gelerek sorun dinledi, bilgi verdi. İlk olarak asfaltlama çalışmaları tamamlanarak uzun yıllar sorunsuzca kullanılabilecek yollar yapmayı hedeflediklerini anlatan Karalar, “Parasızlığa, bunca karşıtlığa ve engelleme çabalarına rağmen Adanalı şu ana kadar görmediği hizmeti görecek. İşte ispatı” dedi.

"ŞİMDİ HEDEF 50 MİLYON LİRA FAZLA VERİR HALE GETİRMEK"

Ayda 60 milyon açık veren belediye bütçesinin ocak ayı itibariyle açık vermeyen bir hale geldiğini paylaşan Karalar, “Yetmez, biz belediye bütçesini en az 50 milyon lira artı verir hale getirmeliyiz. Bunu da yıl sonuna kadar yaparız” dedi.

"ÇALIŞANLARIMIZIN MAAŞLARI ZAMANINDA YATIYOR"

Belediyede işçi maaşlarını da gününde öder hale geldiklerini kaydeden Karalar, “Uzun süredir işçiye zamanında para ödeyemeyen bir Büyükşehir Belediyesi vardı. Çalışanlarımıza, 6-7 ay içinde maaşı zamanında ödeyeceğimize dair söz verdik. 1 ay gecikmeyle, geçen ay işçilerimize ayın 15’inde maaşı yatırdık ve geçmişe dönük maaş alacağı olan çalışan kalmadı. Bundan sonra da her ay düzenli olarak maaşlar yatacak. Benim işçim, ‘Maaşım ne zaman yatacak?​’’ diye düşünmeyecek. Ayın 15’inde para hesaplarda” diye konuştu.

"İŞLERİ DAHA UCUZA YAPMAYA, HALKIN PARASINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

ASKİ’de sadece dönem sonuna kadar 2 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıklayan Karalar şu şekilde konuştu: Belediye Meclisinde, bizim bir önceki döneme göre dörtte bir, üçte bir oranında daha az paraya yaptığımız işleri eleştiriyorlar. Sizin 1 milyon 200 bin liraya yaptığınız işi biz 450 bin liraya yapıyoruz. Sizin 1 milyon 290 bin liraya yaptığınız işi biz 290 bin liraya yaptık. Sizin 12 milyon liraya yaptığınız Altın Koza Film Festivalini biz 4.8 milyon liraya yaptık. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçi mektubu: "Hak etmişsiniz ki size köpek demiş!"

SONRAKİ HABER

Mersin’deki ev baskınında darp ve hakaret iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...