12 Şubat 2020 11:00

AA: Haseke'de ABD askerleri ile Suriye ordusu çatıştı, 1 Suriye askeri öldü

Haseke'de ABD askerleri ile Suriye ordusu arasında çatışma yaşandığı iddia edildi. Çatışma nedeniyle bir Suriye askerinin öldüğü iddia edildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Suriye’nin Haseke bölgesinde ABD askerleri ile Suriye ordusu arasında çatışma yaşandığı iddia edildi. Anadolu Ajansında yer alan habere göre, sabah saatlerinde Suriye ordusuna bağlı askerler Haseke-Kamışlı yolu üzerinde Hırbet Ammo köyündeki bir kontrol noktasında ABD konvoyunun geçişine engel olmaya çalıştı.

Yerel kaynaklara dayandırılan haberde, devriyenin yolunu kesen milislerin bazılarının silahlı olduğu ve taraflar arasında yaşanan gerginliğin ardından Suriyeli bir askerin ABD'li askerlerin açtığı ateş sonucu öldüğünü belirtti.

ABD HAVA SALDIRISI YAPTI

Olayın ardından Haseke'deki Tel Beyder üssünden havalanan ABD'ye ait 2 savaş uçağı, Hırbet Ammo bölgesinde Suriye ordusunun 2 askeri noktasına saldırı düzenledi.

ABD güçleri, geçen hafta Haseke'de gerginliğin yaşandığı bölgeye yakın 2 yerde yeni üs ve askeri nokta kurma çalışmaları başlatmıştı.

Öte yandan Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, olaya ilişkin geçtiği son dakika haberde, ABD güçlerinin açtığı ateş sonucu bir sivilin öldüğü ve birinin yaralandığını belirtti. (Haseke/AA)

ÖNCEKİ HABER

AÜ Hukuk Fakültesi Dekanlığı, SBF öğrencilerine soruşturma açtı

SONRAKİ HABER

Pompalı tüfekle evin önünde bekleyene "haksız tahrik indirimi" uygulanmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...