14 Ocak 2020 10:06

Kılıçdaroğlu'ndan Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet’e cezaya tepki: Destekleyeceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet'e ilan cezasına tepki: Sanıyorlar ki bu gazeteler basın ilan kurumu ilan vermeyi kesince yayın yapmayacaklar. Bu gazeteleri destekleyeceğiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu Basın İlan Kurumu'nun Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet'e verdiği ilan ckesme cezalarına tepki göstererek, "Sanıyorlar ki bu gazeteler Basın İlan Kurumu paralarını kesti diye yayın yapmayacaklar. Hayır efendim. Onlar yayınlarını yapacaklar, biz de onları destekleyeceğiz" dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Adalet kavramı ciddi bir kavramdır, adamına göre değişmez, ülkesine göre değişmez.”

“Barış Bildirisini imzaladı diye yüzlerce akademisyeni attılar. Ellerine silah almadılar, ellerinde kalemleri var, önlerinde kağıtları var. Dediler ki bir haksızlık var burada itiraz ediyoruz. Üniversiteden atıldılar. Onlar da haklarını aradılar. AYM en sonunda ‘Bu bir düşünceyi ifade özgürlüğüdür’ dedi.”

"ELİNDE KALEM OLANI ATIYORSUN, ELİNDE SİLAH OLANI ÜNİVERSİTEYE ALIYORSUN"

“Üniversiteden attığınız hocaların kalemleri kağıtları kitapları vardı. Şimdi de Ankara Hukuk Fakültesinde elinde silahla SBF’ye nişan alan bir adamı üniversiteye hoca yapacaksınız. Pes ya. Elinde kalem olanı atıyorsunuz, elinde silah olanı üniversiteye alıyorsunuz. Bu vicdan mıdır, adalet midir, ne bu? Bu öğrencilere nasıl ders verecek? Silahı şöyle tutacaksınız, düşüncesini beğenmediğiniz bir kişi varsa alnının ortasına sıkacaksınız. Böyle mi ders verecek? Nasıl olur da üniversiteye nişan alan bir kişi üniversiteye hoca olarak atanır? Akla ve mantığa davet ediyorum bu ülkeyi yönetenleri.”

“Gelişmiş demokrasilerde, medya dördüncü kuvvettir. Yani gücü denetler. Şimdi gücü elinde tutan kibir sahipleri kendi medyalarını oluşturmaya başladılar. Biz onlara havuz medyası diyoruz Gücü denetlemek değil, gücü pohpohlamak gibi bir görevleri vardı, onu üstlendiler. Ama o gazeteleri kimse okumuyor, o televizyonları da kimse izlemiyor. Günün 24 saatinde aleyhimizde yayın yapıyorlar. Yapın ne yaparsanız yapın.”

“Bizim verilmeyecek hesabımız yoktur. Ama kibir abidesi zatın verilecek hesabı var. Kime? Trump'a. Trump mal varlığını araştırırım, dedi. Senin vatandaşlarından gizlediğin mal varlığın var, ben onu biliyorum, beni kızdırma ifşa ederim dedi.”

“Hangi partiden olursa olsun tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Biz şunu beklemez miydik; "Ey Trump benim mal varlığımı araştırmazsan namertsin, benim verilemeyecek hesabım yok!" Bunu dedi mi, demedi. Demek ki verilemeyecek hesabı var. Bu ne demek! Başka bir ülkenin lideri seni mal varlığında tehdit ediyor ve sesini çıkaramıyorsun.”

"DOĞRU HABER YAPIYORLAR DİYE BASIN İLANLARI KESTİLER"

“Basın İlan Kurumuna diyorlar ki şu gazetelere ilan vermeyeceksin. Evrensel, BirGün, Cumhuriyet’e ilan vermeyeceksin. Niye vermeyeceksin? Efendim doğru haber yapıyorlar, Saray’ı kızdırıyorlar. Kibirli adam kızdı, size bağırdı. ‘Bunlara neden ilan veriyorsunuz, kesin ilanları’ dedi, bunlar da kestiler. Sanıyorlar ki bu gazeteler Basın İlan Kurumu paralarını kesti diye yayın yapmayacaklar. Hayır efendim. Onlar yayınlarını yapacaklar, biz de onları destekleyeceğiz.”

“Bu gazeteler zaman zaman bizi de eleştirirler. Biz de büyük bir saygıyla eleştirileri okuruz. Birilerine yandaşlık yapmıyorlar. O zaman “Basın hürdür, sansür edilemez” kavramının içi boşaltılıyor ve bunlara parasal baskı uygulanıyor.” 

"Yeni Asya gazetesinin çalışanlarının basın kartları hala yenilenmedi. Neden? Saray’da bir kişi var adını anmak istemiyorum. Bir iletişimci var ve o bütün bunlara yasak getirmiş. İstediğin yasağı getir kardeşim.”

"SARAY'DA LALE DEVRİ'NİN YAŞIYORLAR"

“Sarayda oturanların işsizlik sorunu yok. Çalışmalarına da gerek yok aslında. Saray’ın mutfağı zengin, paralar gani. Ayrı bir sosyete oluşturmuşlar orada, Lale Devri’ni yaşıyorlar orada. Çöplerden kağıt toplayan milyonlardan haberi yok onların. Onlar sigortalı mıdır, değil midir haberleri yok. Ayrı dünyada yaşıyorlar ama bizi kandırmaya çalışıyorlar. Sosyete damat var ya Berat.”

“Osman Kavala 805 gündür hapiste. AİHM serbest bırakın dedi. Hala hapiste. Kararları uygulamıyor. Yüzlerce gazeteci hapiste. Sözcü davası bunların en ilginç olanı. Oturdular hapis cezası verdiler. Emin Çölaşan'a, Necati Doğru'ya Metin Yılmaz'a... FETÖ'den hapis cezaları verdiler. Hapis cezası verilirken, aklı başında olan herkes biliyor ki FETÖ ile mücadelenin bayraktarlığını Sözcü gazetesi yaptı. Şimdi Sözcü gazetesini FETÖ'cü diye yargılayıp hapis cezası veriyorlar. Gazetenin 6 manşetini gerekçe göstererek yargılayıp ceza veriyorlar.” 

“HAVUZ MEDYASI SAHTE RAKAMLARLA BASIN İLAN KURUMUNU HORTUMLUYOR

“Havuz medyası devleti nasıl hortumluyor onu da anlatayım size. Gazete okunmuyor ama sayıyı yüksek gösteriyorlar. 100 bin, 200 bin 300 bin tirajımız var. Yok öyle bir şey. Ona göre basın İlan Kurumu’ndan para alıyorlar. 100 bin tirajlı olan öyle iddia ediyorlar İki gazeteyi havuzcular kapatmak zorunda kaldılar. Ya 100 bin gazete neden kapanır? Ama bu da denetlenmiyor. Çünkü havuz medyası oradan besleniyor. Gerçek rakamlar kim. Sözcü, Evrensel, BirGün bunların hepsi gerçek rakamlar. Ama havuz medyası sahte rakamlarla Basın İlan Kurumunu hortumluyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’dan Neo-Osmanlıcı çıkış: Libya Osmanlı’nın önemli bir parçası oldu

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Balıkesir Şubesi: Eğitimde muska ve dua dönemi mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...