14 Ocak 2020 07:51

Akşener'den Erdoğan'a Libya eleştirisi: Başka ülkeleri dinleyenden yerli, milli olmaz

Erdoğan'ın "yerli, milli" vurgusunu hatırlatan Meral Akşener, hükümetin Libya politikasını eleştirdi: Milletini dinlemeyenler bir gün ABD, ertesi gün Rusya'yı dinliyor

Fotoğraf: AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, AKP hükümetinin Libya politikasını eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık kullandığı "yerli, milli" ifadesini kullanan Akşener, "Başka ülkelerin lafını dinleyenden yerli de olmaz milli de olmaz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Libya’ya asker gönderilmesi kararına tepki gösterdi.

"MİLLETİ DİNLEMEDİ, PUTİN SÖYLEYİNCE ANINDA İKNA OLDU"

Libya tezkeresine neden "hayır" dediklerine değinen Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şu sözlerle eleştirdi:

"Taraf olmadan bu anlaşma korunabilir dedik. Dinletemedik. Devlet işlerinden anlamamakla itham edildik. 8 Ocak’ta Putin geldi bir de baktık ki kendi milletini dinlemeyen Erdoğan’ın dostu Putin, iki dakikada ikna edivermiş. 'Teröristle müzakere mi olur' diyen Sayın Erdoğan, Putin söyleyince anında ikna oldu. Kendi ülkesini dinlemeyen biri, bir gün ABD’den ertesi gün Rusya’dan gelenlerin dediklerini anında anlıyor"

"BAŞKA ÜLKELERİN LAFINI DİNLEYENDEN YERLİ, MİLLİ OLMAZ"

Akşener, "Ben barış için asker gönderilmesine karşı değilim. Benim karşı olduğum bunun diplomasiye karşı olmasındandır" dedi. “Bölgemizdeki ülkelerin hepsini bize düşman ettiğinde bize ne menfaat sağlayacaksın" diyen Akşener, "Kendi evlatlarına kıymayıp milletin evladını ateşe atandan milli de yerli de olmaz. Başka ülkelerin lafını dinleyenden yerli de olmaz milli de olmaz" ifadelerini kullandı.

Akşener şunları söyledi:

"Libya meselesinde olan bitene bakıyorum, tablo aynı 2012’de Suriye’de olduğu gibi. Attığın her tripte millet işsiz kalıyor farkında mısın? Senin görevin başa kim geçerse geçsin ticaret yapmaktır. ABD, Rusya böyle yapıyor. Bir tek sen yapamıyorsun. Türkiye, Mısır’a ürün satamaz oldu. Şimdi Mısır ülkemizin hasmı oldu" dedi.

Akşener ayrıca hükümetin ekonomi politikalarını da eleştirerek, "Nasıl emeklilikte insanlar yaşa takıldıysa gençler de evlilikte damadın dahiyane ekonomi politikalarına takıldı. Benim gençlerimin hayatı AKP’li yönetici çocuklarınınki gibi değil. Bu gençler Mercedes ile gezmiyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TPI Composite’te 6 işçi daha işten çıkarıldı, fabrika önünde eylem yapıldı

SONRAKİ HABER

Dünya üzerindeki en eski madde keşfedildi: 7 milyar yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa