14 Ocak 2020 07:41

Bahçeli, Demirtaş'ın kitabından uyarlama tiyatroyu ve izleyicilerini hedef aldı

3,5 aylık aranın ardından TBMM'de konuşan Devlet Bahçeli, "Terörist Demirtaş’ın Devran isimli sözde kitabından tiyatro oyunu çıkarıp buna övgü düzenler bu milletin ruh köküne yabancı olanlardır" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hastalığı nedeniyle verdiği 3,5 ay aradan sonra TBMM grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, Selahattin Demirtaş'ın Devran kitabını sahneye taşıyan okuma tiyatrosu oyuncularını ve tiyatroyu izlemeye gidenleri hedef aldı: “Terörist Demirtaş’ın Devran isimli sözde kitabından tiyatro oyunu çıkarıp buna övgü düzenler bu milletin ruh köküne yabancı olanlardır. CHP’ye diyorum ki, çadır tiyatronuzu ya gidin Kandil’de kurun ya da Pensilvanya’ya açın. Emin olun kapalı gişe oynatırsınız, hasılat rekorları kırarsınız. Fakat Müslüman mahallesinde salyangoz satmayın, satmaya kalkışmayın, zira sattırmayız, müsaade etmeyiz.”

Bahçeli'nin açıklamasından diğer satır başları şöyle:

"Uzun bir aradan sonra meclis grup toplantımıza katılan her arkadaşıma, taşkın bir sel gibi kalbimden kopup gelen en içten sevgilerimi sunuyorum. Yeni yılın bu ilk grup toplantısının nice güzelliklere kapı aralamasını diliyorum. Arayan, soran, şifa dileyen, iyi niyetlerini paylaşan herkese en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. Duanın gücü, doktorlarımızın dokunuşlarıyla buradayız. Son nefesimize kadar sizlerle burada birlikte olacağız."

“Düşmemizi bekleyenler Allah'ın izniyle kurumuş ağaca dönecekler. Daha çok bekleyeceklerdir.” 

"LİBYA'YA TEZKERE DÜŞMAN ÇATLATMIŞTIR"

"Türkiye aleyhine olan gelişmelere sessiz mi kalacaktı? Libya bizim için tarih, coğrafya ve gelecek konusudur. Libya mutabakatı ile yeni bir jeostratejik denge ortaya çıkmıştır. Libya’ya asker gönderilmesini esas alan tezkere düşmanları çatlatmıştır."

"Türkiye'nin menfaatlerini tarihi haklarını egemenlik çıkarlarını savunmaktan aciz düşenler bize neyi anlatmaya çalışıyorlar. Buzlu camın arkasından neyi göstermeye çalışıyorlar? Böylesi bir tutum vatanseverlikle nasıl bağlanacaktır. Kılıçdaroğlu biliyorsa söylesin Orta Doğu olmadan Libya'daki kanamayı dindirmeden Anadolu'da nasıl tutunacağız? Emri kimden alıyorlar? CHP kimin tarafındadır? Doğu Akdeniz'deki varlığımızdan Hafter, Sisi, Yunanistan rahatsız, Suudi Arabistan velihatları rahatsız şu tuhaf işe bakın ki Kılıçdaroğlu da rahatsız. Hafter'in diretmesine rağmen Libya'da ilan edilen geçici ateşkesin sürmesi bölgedeki geçici durumdan CHP rahatsız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın voleybol takımını hedef alan MHP'li belediye başkanı ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Tarsus Devlet Hastanesinde patlama: 2'si ağır 5 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...