14 Ocak 2020 07:24
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ocak 2020 07:06

Kadın voleybol takımını hedef alan MHP'li belediye başkanı ihraç edildi

"Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil" diyerek A Milli Kadın Voleybol Takımını MHP'li belediye başkanı Birol Şahin ihraç edildi.

Fotoğraf: Abdullah Aşıran/AA

Paylaş

MHP, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kazanma hakkı elde eden A Milli Kadın Voleybol Takımı için "Kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin" skandal ifadelerini kullanan Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin'i ihraç etti. 

Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı MHP’li Birol Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tokyo’ya gidecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı için “Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil” şeklinde yazdı. 

Başkan Şahin kendisini, “Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz” diyerek savundu.  

"İSLAM ÜLKESİNDEYİZ"

Cumhuriyet’in telefonla ulaştığı Şahin söz konusu paylaşımın kendisine ait olduğunu kabul ederek, “Bunu genel anlamda yazdım. Kamuoyu beni takip ediyor. Takipçimiz çok. Art niyet taşımıyoruz. Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram” dedi.

MHP SORUŞTURMA BAŞLATTI

MHP,  Birol Şahin hakkında soruşturma başlattı ve savunmasını istedi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Birol Şahin'i ihraç etti. 

BAŞKANLAR LİSTESİNDEN DÜŞÜRÜLDÜ

Bugün Twitter'dan aldıkları kararı duyuran Sadir Durmaz, ''Milletçe haklı gururumuz olan Filenin Sultanları halkında yapmış olduğu çirkin paylaşımı nedeniyle; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyin talimatlarıyla Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, belediye başkanları listemizden düşürülmüştür..Kamuoyuna saygıyla duyurulur...'' dedi.

İSTİFASI İSTENDİ

Bu arada, Şahin'in istifasının istendiği ve en kısa sürede işleme konulacağı da öğrenildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de grup toplantısında yaptığı konuşmada, 2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarına gitmeye hak kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımını tebrik etmişti.

BİROL ŞAHİN KİMDİR?

Şahin, geçmiş yıllarda Milli Gençlik Vakıfları’nda aktif olarak görev yaptı. 1991-1998 arasında Refah Partisi Kaynaşlı Belde Başkanı olan Şahin, 1998-2001 arasında Fazilet Partisi Bolu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Şahin, 2014’te SP’nin belediye başkan adayı oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran'ın düşürdüğü yolcu uçağıyla ilgili gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Bahçeli, Demirtaş'ın kitabından uyarlama tiyatroyu ve izleyicilerini hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...