03 Ocak 2020 19:45

Donald Trump: Kasım Süleymani, talimatımla öldürüldü

“ABD ordusu, Süleymani’yi benim talimatımla öldürdü” diyen ABD Başkanı Donald Trump, bunu savaş başlatmak için değil savaş bitirmek için yaptığını öne sürdü.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin dün gece Bağdat’ta suikastle öldürülmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Trump, İran rejiminin bölgede istikrarsızlık kaynağı olduğunu savundu, ancak İran halkına seslenerek bir rejim değişikliği peşinde olmadıklarını söyledi.

Trump, “İran, bölgeyi istikrarsızlaştırmak için vekillerini kullanmaya derhal son vermeli” dedi.

“ABD ordusu, Süleymani’yi benim talimatımla öldürdü” diye konuşan Trump, “Diplomatlarımızı, personelimizi, müttefiklerimizi nerede olursa olsun koruyacağız. Amacımız savaş başlatmak değil, savaş bitirmek. Süleymani, Ortadoğu’da milyonlarca masum insanın ölümünden sorumlu. Bağdat Elçiliği’nin basılması ve ABD’li personelin öldürülmesinde rolü vardı. ABD, kendisine, diplomatlarına, personeline yönelik saldırılara kalkışanları yok eder” şeklinde konuştu.

“Bir hedef listemiz var ve bunu her zaman uygulamaya hazırız” diyen Trump, Süleymani’nin ABD’li diplomatlara saldırı planladığını öne sürdü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İDOB, 2020’ye "Dans Üçgeni" ile başlıyor

SONRAKİ HABER

Sağlıkta şiddet sürüyor: Bakırköy'de bir doktor darbedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...