21 Ocak 2017 07:56

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump kimdir?

2016 ABD başkanlık seçimlerini kazanarak ABD'nin 45. başkanı olan Donald Trump kimdir? İşte Donald Trump'ın kısa hayat hikayesi...

Paylaş

14 Haziran 1946'da New York'ta doğan Donald John Trump, 8 Kasım 2016 tarihinde yapılan 2016 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olarak girdi ve Hillary Clinton'ı mağlup ederek ABD'nin 45. devlet başkanı seçildi. Trump, 20 Ocak 2017 tarihinde görevi, Barack Obama'dan devraldı.

Trump, Pensilvanya'da bulunan Wharton Institu'de İşletme bilimleri eğitimi aldı. Üniversite yıllarında babası Fred Trump'ın emlak ve inşaat firmasında çalıştı. Kariyeri sırasında oteller, kumarhaneler, golf sahaları ve daha birçok yapı inşa etti.

Trump: The Art of the Deal ve Trump: How to Get Rich gibi birçok kitap yazdı. 2000 ABD başkanlık seçimleri'nde Reform Partisi adayları arasında yer aldı. Forbes dergisi tarafından hazırlanan Dünyanın En Zengin 400 İnsanı listesinde yer aldı. 2004-2015 yılları arasında NBC kanalında yayınlanan reality show The Apprentice'de yer aldı.

Trump, 2015 yılının Haziran ayında 2016 ABD başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti adayının belirleneceği parti içindeki yarışa katılacağını açıkladı. Seçim vaatleri hem ABD'de hem de dünyada büyük tartışmalara neden olmasına rağmen 2016 ABD başkanlık seçimleri sonucu ABD'nin yeni başkanı oldu.

İşte, Donald Trump'ın kısa hayat hikayesi: 

Kaynak: Journo

ÖNCEKİ HABER

Kalın: Erdoğan referandum için sahada olacak

SONRAKİ HABER

Bırakılan siyasetçiler yeniden gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...