03 Ocak 2020 17:11
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ocak 2020 19:28

ABD, Ortadoğu'ya 3 bin 500 asker daha gönderiyor

ABD Savunma Bakanlığı, 82'nci Hava İndirme Tümeninden 3 bin 500 askeri daha Ortadoğu'ya sevk ediyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinden sonra tırmanan İran-ABD gerilimi üzerine bölgeye 82'nci Hava İndirme Tümeninden bir tugayın tamamının gönderileceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Daha önce de duyurulduğu üzere 82'nci Hava İndirme Tümenine bağlı Acil Müdahale Kuvveti Tugayı sevkiyat için teyakkuza geçirilmiştir ve şu anda sevk ediliyor. Bir tabur Acil Müdahale Kuvveti daha önce gönderilmişti. Aynı zamanda Tugay'ın kalanı ise 96 saatlik teyakkuza geçirilmişti" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Tugay, ABD personel ve tesislerine yönelik artan tehdide karşı tedbiren ve uygun bir adım olarak Kuveyt'te konuşlandırılacak" denildi.

Asker sayısıyla ilgili AA muhabirine konuşan bir savunma yetkilisi, hafta içinde sevk edilen 750 askerle toplam sevkiyatın 3 bin 500 olduğunu söyledi.

NBC News televizyonunun ABD savunma yetkililerine dayandırdığı haberinde de ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeninden 3 bin 500 askerin daha Ortadoğu'ya sevk edildiği belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

LaWje, 24 Ocak'ta Moda Sahnesi’nde

SONRAKİ HABER

Erzincan'da yolcu otobüsü devrildi, 15 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...