26 Aralık 2019 10:58

HDP'den Roboski Katliamı'nın aydınlatılması için Meclis komisyonu talebi

Roboski Katliamı'nın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen faillerin ortaya çıkarılmaması üzerine HDP Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

Fotoğraf: DİHA

Paylaş

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 kişinin öldürülmesinin üzerinden 8 yıl geçti. Katliamın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen failler ortaya çıkarılmazken, HDP Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş, Hüseyin Kaçmaz, faillerin ortaya çıkarılması için Meclise araştırma önergesi verdi.

Meclise sunulan önergenin gerekçesinde, aradan 8 yıl geçmesine rağmen operasyonda sorumluluğu olan asker ve siyasetçilere herhangi bir soruşturmanın açılmadığı; aksine yaşamını yitirenlerin ailelerine soruşturma açıldığı belirtilerek, 34 yurttaşın yaşamını yitirdiği operasyonda emri veren ve uygulayan tüm sorumluların yargılanması gerektiği vurgulandı. Gerekçede, katliamın ardından insan hakları heyetleri tarafından yapılan incelemelerde olayın katliam olarak nitelendirilmesine rağmen dosyanın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının "görevsizlik kararı", ardından Genelkurmay Askeri Başsavcılığında "takipsizlik" ile sonuçlandığı hatırlatıldı. İktidarın katliamı FETÖ’nün gerçekleştirdiğini iddia ettiğini fakat faillerin kim ve nerede olduklarına dair herhangi bir bilginin olmadığı belirtilen gerekçede, Roboski Katliamı'nın aydınlatılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talep edildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Didim Kadın Platformu: Kadınlar öldürülürken neredeydiniz?

SONRAKİ HABER

Dersim'de asgari ücret açıklaması: Jeste değil insanca yaşanacak ücrete ihtiyaç var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa