24 Aralık 2019 14:44
Son Güncellenme Tarihi: 26 Aralık 2019 06:39

Şırnak'ta göçük altındaki madencinin cansız bedenine ulaşıldı

Şırnak'taki özel bir kömür ocağında meydana gelen göçük sonucu ocakta mahsur kalan Hasan İnal adlı işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Fotoğraf: Sekvan Küden/DHA

Paylaş

Şırnak'taki Cudi Dağı eteklerinde özel bir şirkete ait kömür ocağında önceki akşam meydana gelen göçükte mahsur kalan işçi Hasan İnal, 34 saat sonra yaşamını yitirmiş olarak bulundu. Bu iş cinayetiyle birlikte gözlerin bir kez daha çevrildiği kömür ocaklarında son iki yılda 14 işçi yaşamını yitirdi, bir işçi ise yaralandı.

Merkeze bağlı Üçkiraz köyündeki Cudi Dağı eteğinde, özel şirkete ait kömür ocağında, önceki gün saat 18.30 sıralarında göçük meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye sağlık görevlileri, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ocakta mahsur kaldığı belirlenen işçilerden 2 çocuk babası 30 yaşındaki Hasan İnal'ı kurtarmak için çalışma başlatıldı. Çalışmalara katılmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca Hakkari'de görev yapan 11 kişilik özel ekip bölgeye sevk edildi. Bu ekip ve Şırnak’ta özel bir şirkete ait madencilerin yaptığı arama kurtarma çalışması sonunda bugün saat 04.30 sıralarında Hasan İnal’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Madenden çıkarılan Hasan İnal'ın cesedi, yapılan incelemenin ardından Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Buradaki otopsinin ardından da toprağa verilmek üzere Balveren beldesine gönderildi.

ŞIRNAK'TA MADEN OCAKLARI İKİ YILDA 14 İŞÇİYE MEZAR OLDU

Söz konusu göçükle birlikte gözler bir kez daha bölgedeki madencilerin çalışma koşulları ve buna karşı alınan yetersiz önlemlere çevrildi. Özellikle kent merkezinde yaşayan binlerce ailenin ekmek kapısı olan ocaklarda, son yıllarda 10'u aşkın göçük ve iş kazası meydana geldi. Son iki yılda yaşanan göçük ve iş cinayetinde 14 işçi hayatını kaybetti. Bir işçi de yaralandı.

2 YILDA 14 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

14 Ekim 2017: Kent merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan 1 No'lu Kömür Ocağı'nda meydana gelen göçükte, Mehmet İzer, Sevkan Üstün, Yılmaz Mağrur, Mesut Mağrur, Vedat Özden, Ramazan Uğur, Abdullah Kayaş ve Uğur Kabak yaşamını yitirdi.

24 Kasım 2017: Şırnak’ın Silopi ilçesi Kösreli (Hesena) köyünde bulunan ocaktan çıkarılan kömürün yükleme sırasında iş makinesi devrildi ve Ferhat Kayaalp adlı işçi yaşamını yitirdi.

4 Aralık 2017: Kent merkezine bağlı Balveren beldesi ile Araköy köyü (Kiron) arasında bulunan kömür ocağında grizu patlaması meydana geldi. Abdurrahman Tunç (43) ve kardeşi Ömer Tunç (37) ile İdris İnan adlı işçiler patlamada hayatını kaybetti.

11 Mayıs 2019: Kente bağlı Toptepe (Avgamasiya) köyüne yakın bir bölgede bir kömür ocağında meydana gelen göçükte Reşit Özcan adlı işçi yaşamını yitirdi, Kamil Sunar adlı işçi ise yaralandı.

24 Aralık 2019: Şırnak merkeze bağlı Üçkiraz (Nêvava) ve Kemerli (Gilindor) köyleri kırsalında bulunan kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan Hasan İnal adlı madenci yaşamını yitirdi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçi mektubu: 8 saat çalışmak ve insanca yaşayacak bir ücret istiyorum

SONRAKİ HABER

Bilecik’te ekonomik kriz iktidarı sorgulatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...