19 Aralık 2019 09:36

CHP'li Yalım: Madem şeker ihtiyacımız vardı neden şeker fabrikaları satıldı?

Türkiye'nin Rusya'dan şeker ithal eder duruma geldiğini vurgulayan CHP Milletvekili Özkan Yalım, "Madem şeker ihtiyacımız vardı neden şeker fabrikaları satıldı?" diye sordu.

Özkan Yalım | Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye'nin Rusya'dan şeker ithal eder duruma geldiğini belirterek, "Madem şeker ihtiyacımız vardı neden şeker fabrikaları satıldı?" sorusunu yöneltti.

Özkan Yalım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında şeker fabrikalarının özelleştirmesine ilişkin görüşlerini açıkladı. Türkiye'nin Rusya'dan yaklaşık 400 ton şeker ithal edeceğine ilişkin haberlerin çıktığını belirten Yalım, "Bu durumdan çok üzüntü duyuyorum. Şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için çok çaba harcadık ancak sonuç alamadık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli başta olmak üzere şeker fabrikalarının özelleştirmesini savunanların yüzünün kızarması gerekir" diye konuştu.

"ŞEKER FABRİKALARIMIZ NEDEN SATILDI?"

Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğuna işaret eden Yalım, "Madem şekere ihtiyacımız vardı, neden şeker fabrikalarımız satıldı? Çiftçimizin tarlasından şekeri üretememesinde üzüntü duyuyorum" dedi.

Yalım, her yıl tam teşekküllü hastaneden alınacak raporla 65 yaşını dolduran yurttaşların araç kullanmasının önünün açılmasını isteyerek, "Vatandaşlarımız alacakları raporla 70 yaşına kadar kamyon, tır ve otobüs gibi araçları kullanması için kanun teklifi verdik. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak eğer sağlık durumları el veriyorsa ticari araç kullanan şoförlerin 70 yaşına kadar bu araçları kullanabilmelidir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da boşandığı kadını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

SONRAKİ HABER

Ekoloji Birliği: Kanal İstanbul durdurulmalı, Türkiye kurtulmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...