16 Aralık 2019 13:17

İş cinayeti davasında skandal: Asli kusurlu bulunan patrona para cezası

Zonguldak’ta özel maden ocağında 2 madencinin iş cinayetiyle ölümüne sebep olan patrona verilen ceza para cezasına çevrildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Zonguldak’ta, özel bir maden şirketine ait kömür ocağında, 2 yıl önce gaz zehirlenmesi sonucu 2 işçinin ölümüyle ilgili tutuksuz yargılanan ocak sahibine verilen 3 yıl 4 ay hapis cezası, 24 bin lira para cezasına çevrildi. Mühendis ve şefe verilen 1’er yıl 8’er ay hapis cezası ise ertelendi.

Olay, 1 Temmuz 2017’de, Asma Mahallesi’nde bulunan özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana geldi. Gece vardiyasında çalışan İşçiler Kenan Kulakçı (40) ve Oğuz Demir (26), karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdi. Olayın ardından Ocak Sahibi S.Ö, Maden Mühendisi O.B, Şef S.K. ve A.İ.D. hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın ardından şüpheliler hakkında, ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan dava açıldı. Alınan bilirkişi raporunda, işçiler Kenan Kulakçı ve Oğuz Demir’in ocak içinde girilmemesi gereken bölgeye girdikleri için asli kusurlu olduğuna yer verildi. Ocak sahibi S.Ö’nün de gerekli önlemleri almadığı için asli kusurlu, diğer sanıklar O.B. ve S.K’nin tali kusurlu olduğu belirtildi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanıklar ile ölen işçilerin yakınları ve avukatlar katıldı. Mahkeme heyeti, sanıklardan S.Ö’ye verdiği 3 yıl 4 ay hapis cezasını 24 bin lira para cezasına çevirdi. Mühendis O.B. ve Şef S.K’ye verilen 1’er yıl 8’er ay hapis cezası da ertelendi. A.İ.D. ise olayda kusuru bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti. (Zonguldak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Danslı eylemde gözaltına alınan kadınlardan adli kontrole itiraz

SONRAKİ HABER

Fransa'da emeklilik reformuna karşı grevler 12. gününde sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...