12 Aralık 2019 05:15

Talat Atilla: Kaynağım, 'O bilgi Kılıçdaroğlu'na da gitti' dedi

"Saray'a giden CHP'li" iddiasını ortaya atan Rahmi Turan'ın "kaynağım" dediği Talat Atilla: Kaynağım o bilgi Kılıçdaroğlu'na da gitti' dedi.

Gazeteci Talat Atilla | Görsel, CNN Türk YouTube kanalında yayınlanan 'Talat Atilla: İsmini söyleyemem ama kaynağım CHP'li' adlı videodan alınmıştır

Paylaş

"Saray'a giden CHP'li" iddiasını ortaya atan Rahmi Turan'ın "kaynağım" dediği Talat Atilla, CNN TÜRK canlı yayınında, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. 

Kendi kaynağının da CHP’li bir milletvekili olduğu iddiasını yineleyen Atilla, “Kaynağım o bilgi Kılıçdaroğlu'na da gitti' dedi” diye aktardı. “Haberi neden siz yazmadınız” sorusuna da "Bazen gazeteciler haber kaynakları deşifre olmasın diye başka bir yere verebilirler” diye cevap verdi. 

Talat Atilla'nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Bu iddianın doğru olduğundan emin misin, diye sordum. Kaynağım Cumhuriyet Halk Partisi'nden önemli bir isim. Bunlar ciddi iddialar. ‘Nereden eminsin’ diye sordum. "Bu bilgi CHP liderine de gitmiş bir bilgidir." dedi. Giden kişi de CHP'li olduğu için doğal olarak bunu en iyi CHP lideri bilir. Yaklaşımımı söylüyorum. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir açıklama yapınca, ‘Yok böyle bir şey’ deyince, konu kapanmıştır. Bunu duyunca haber kaynağımla tekrar görüştüm, 'Bunları diyorsun ama 'Devlet başkanı yalan söyleyecek hali yok' dedim. 'Bu işte bir iş mi var, bu nedir?' dedim. Bunu bir kez daha teyit almanı istiyorum, dedim. Kemal Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi soruyor ve 'evet bu bilgi bana da geldi' diyor.”

HABERİ NEDEN KENDİ YAZMADI?

"(Neden kendiniz yazmadınız da Rahmi Turan'a gittiniz?) Bu soruyu sade bir vatandaş sorsa, makul olur. Sizi tenzih ediyorum. Gazeteciler bilir ki, gazetecilerin en büyük haber kaynaklarından biri başka gazetecilerdir. Bazen gazeteciler haber kaynakları deşifre olmasın diye başka bir yere verebilirler. Birbirimize rol yapmamıza gerek yok. Ben opsiyonları söylüyorum.”

"(Türkiye'yi günlerdir boşuna tartıştıran, çökmüş bir habere kaynaklık etmekten üzgün müsünüz?) CHP lideri hâlen, 'Hayır hiçbir CHP'li çıkmamıştır' demedi. Bu bir. Hâlen bu kelimeyi kullanmadı. İnce, 'CHP içinde bir çete vardır' dedi. Ona 'Çeteyi açıkla' diyemediler.”

"Benim bu haberin arkasında durduğum falan yok. Devlet Başkanı böyle bir açıklama yaptıysa, bunun üzerine söylenecek söz yok. Bilinçli bir şekilde yanıltıldığıma inanmıyorum. Haber kaynağımın yerinde olsaydım, söylerdim.

“CHP’Lİ İSMİN KİM OLDUĞUNU SÖYLEMEYECEĞİM”

"(CHP'li ismi açıklamayacak mısınız?) Daha ileri boyutta verdim. Tweet'lerimde de yazdım, "Kardeşim derimi yüzseniz söylemeyeceğim." dedim." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nu son sırada tamamladı

SONRAKİ HABER

Operasyonların çıkmazı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...