Sanatçı Yılmaz Çelik'in tutuklanması Dersim'de protesto edildi

Dersim’de Sanatçı Yılmaz Çelik'in ev baskınıyla gözaltına alınıp tutuklanması protesto edildi.

11 Aralık 2019 14:58
Paylaş

Sanatçı Yılmaz Çelik'in tutuklanması Dersim Sanat İnsiyatifi tarafından protesto edildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şubesinde yapılan basın açıklamasını Dersim Sanat İnsiyatifi adına okuyan Cem Vazo, "Halkların türkülerini yapanlar yasaları yapanlardan daha güçlüdür. Halk sanatçısının ve aydınının halkının haklarını savunması meşrudur" dedi. Vazo, "Gerek Ortadoğu'da gerek ülkemizde akıtılan kan ve gözyaşı dinmek bilmiyor. Hakların dillerine, inançlarına, etnik kimliklerine ve düşüncelerine tahammül edemeyen bu çağ dışı zihniyetlere karşı demokratik hak ve özgürlük mücadelesi de elbette devam ediyor" dedi.

"SANATÇININ, HALKININ HAKKINI SAVUNMASI MEŞRUDUR"

Vazo, konuşmasında şunları söyledi:

"Bir çok aydın ve sanatçılarımızın evlerine yapılan tebligatlarla ifadelerine başvurulmaktadır. Kamuoyuna yansıdığı gibi de sanaçlılarımızdan Ferhat Tunç, Şenol Akdağ, Mikail Aslan'a uygulanan antidemokratik uygulamalar Yılmaz Çelik'in tutuklanmasıyla devam etmektedir. Biz Dersimli aydın ve sanatçılar; genelde ülkede, özelde Dersim'de kim yada kimlere karşı yapılırsa yapılsın, sistemli hale gelen bu baskı ve sindirme politikalarını şiddetle protesto ediyoruz. Halkların türkülerini yapanlar yasaları yapanlardan daha güçlüdür. Halk sanatçısının ve aydınının halkının  haklarını savunması meşrudur. Haklarında açılan davalara ve tutukluluk hallerine derhal son verilmelidir"

EMEP, HDP, SMF, DEDEF, İHD ve Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin'in de destek verdiği açıklama, Sanatçı Yılmaz Çelik'in Biya Düri eserinin söylenmesiyle son buldu. (Dersim/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Öğrenci mektubu: Sorunlar bitmek bilmiyor, çözüm ise bizde

SONRAKİ HABER

Libyalı komutan: Türk gemilerini batırma emri aldım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa