03 Aralık 2019 05:18

Irak'ta eylem yapan halk, Kerbela İl Meclis binasına girmeye çalıştı

Irak'ın Kerbela kentinde eylem yapan halk, İl Meclis binasına girmeye çalıştı, çıkan arbedede yaralananlar oldu. Musenna'da da okullar 3 gün tatil edildi.

Fotoğraf: Murtadha Sudani/AA

Paylaş

Irak'ın güneyindeki Kerbela kentinde, eylem yapan halkın İl Meclis binasına girmeye çalışması sonucu çıkan arbedede yaralananlar olduğu belirtildi.

Kerbela polisinden Üsteğmen Hani el-Haydari, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların dün gece 2'nci defa İl Meclis binasına girmeye çalıştığını söyledi.

Haydari, güvenlik güçlerinin engel olmak istemesi nedeniyle çıkan arbedede bazı kişilerin yaralandığını kaydetti.

İl Meclis binasının etrafına beton bloklar yerleştirildiği aktarıldı.

Musenna Vilayeti'nde de Vali Ahmed Menfi Cevde, yaptığı yazılı açıklamada, vilayette okulların 3 gün tatil edildiğini duyurdu, ancak tatil sebebine ilişkin bilgi vermedi.

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 350'den fazla kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi de yaralandı.

Başta başkent Bağdat olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösteriler sırasında İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya'da genel grev komitesi, diyalog masasına oturacak

SONRAKİ HABER

ABD Lübnan'a askeri yardımı yeniden başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...