01 Aralık 2019 13:31

İstismar davasında sanık avukatı tehdit etti: Ardahan'da aşireti var, facia olur!

İstanbul'da çocuklarını istismara maruz bırakmakla yargılanan sanığın avukatı, "Ardahan’da aşireti var, eğer sanık hakkında olumsuz bir karar çıkacak olursa bu çok büyük bir facia olur" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

İstanbul Bakırköy Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesinde, 5 yaşındaki ikiz kız çocuklarını istismar ettiği iddiasıyla yargılanan baba Murat Aydın hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü. Kızları N.A. ve B.A.’yı istismara bırakan baba Murat Aydın hakkında toplamda 50 yıl hapis cezası verildi. Karar duruşmasında sanığın avukatı skandal bir savunma yaptı. Sanık avukatı, sanığın Ardahan’da aşireti olduğunu, eğer sanık hakkında olumsuz bir karar çıkacak olursa bunun çok büyük bir faciaya neden olacağını ifade ederek, "Biz bu hususları mahkemenin takdirine bırakıyoruz" dedi. Sanık ise savunmasında istismara maruz bırakmadığını ileri sürerek şunları söyledi: "İddianın kaynağı oturduğumuz dairenin eşim adına tapusunun verilmesini istemesi ve bunun kabul görmemesinden kaynaklıdır. Çocuklarına böyle bir davranışta bulunacak bir şahıs değilim, Allah kimsenin başına da böyle bir şey göstermesin, beraatımı ve tahliyemi istiyorum"

SANIK AVUKATI İFTİRA OLDUĞUNU İLERİ SÜRDÜ

Sanık avukatı, "Çocukların yaşı itibarıyla bakıldığında soruşturma aşamasında mağdur çocuklar tarafından verildiği söylenen beyanların dile getirilmesi mümkün değildir. Eğer böyle bir beyanda bulunacak herhangi bir çocuk var ise ben kafama sıkarım. Gerekirse kendimi köprüden de atarım" dedi. Sanığa iftira atıldığını iddia eden avukat şunları söyledi:

"Müşteki, sanığa duyduğu öfke ve kin nedeniyle sanık hakkında bu çirkin iddialarda bulunmuştur. Oysaki olay öncesi aralarındaki telefon yazışmalarında birbirlerine yönelik aşk ve sevgi içeren söylemde bulunduğu görülecektir. Bir gün sonrasında bu iddiayı dile getirmek dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek olaydır. Bu bir rüya, hayali dava niteliğindedir. Sanığın Ardahan’da aşireti vardır, eğer sanık hakkında olumsuz bir karar çıkacak olursa bu çok büyük bir faciaya neden olur"

50 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Beyanların ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanık hakkında çocuklarını istismar ettiğinin sabit olduğu gerekçesiyle her iki çocuk için ayrı ayrı toplamda 50 yıl hapis cezası verdi.

Öte yandan baba Murat Aydın’ın cezaevine girdikten sonra 6 ve 9 yaşındaki diğer iki çocuğunu da istismar ettiği ortaya çıktı. Babalarının kendilerini istismar ettiğini anne Y. A.’ya anlatan iki çocuk hakkında açılan dava ise 18 Aralık'ta Bakırköy 7.Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

ANNE Y.A.: CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Dava sonrası konuştuğumuz Anne Y. A., kendisinin ve çocuklarının can güvenliği olmadığını söyledi. A., "Beni tehdit ediyorlar. Ben kendi canımdan korkmuyor da çocuklarıma zarar vermelerinden korkuyorum. Can güvenliğimiz yok. Bundan sonra tek istediğim çocuklarımla birlikte huzur içinde yaşamak. Çocuklarımın yaşadıklarını onların hafızalarından silmek, unutturmak istiyorum. Bu adamın da en ağır cezayı almasını istiyorum, başkalarının canını yakmasın. Ben yapmam gerekeni zamanında yapmadım. Çocuklarıma inanmadım. Bir baba yapmaz bunu dedim. Herkes evlatlarına inansın, ben meleklerime gözümle gördüğüm zamana kadar inanmadım" dedi.

ÖNCEKİ HABER

"Sendikaya 17 milyon lira" protokolü ortaya çıkınca işten atıldı

SONRAKİ HABER

İşten atılan Batman Zens tekstil işçileri: İnsanca yaşamak ve çalışmak istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...