29 Kasım 2019 13:26

Dikili'de cinsel istismar sanığının tutuksuz yargılanmasına tepki

İzmir Dikili'de 11 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakim karşısına çıkan M.A.'nın tutuksuz yargılanmasına tepki gösterildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'in Dikili ilçesinde, 11 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan M.A.'nın yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonrası yapılan basın açıklamasında, sanığın tutuksuz yargılanmasına tepki gösterildi.

Dikili'nin İsmetpaşa Mahallesi'nde yaşayab Ş.Y., 2016'da annesine, arkadaşının babası olan market sahibi M.A.'nın 5 yıl boyunca cinsel istismarına maruz kaldığını anlattı. Annenin şikayeti üzerine gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan M.A. hakkında Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Demirören Haber Ajansının haberine göre davanın bugün görülen 4'üncü duruşmasında tutuksuz sanık  M.A. ve taraf avukatları hazır bulundu. Ş.Y.'nin ailesi ve arkadaşları ile geldiği duruşmaya, Dikili Kadın Platformu, Bergama Veli-Der, Eğitim Sen, Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, Bergama Demokrasi Platformu üyeleri de izleyici olarak katıldı.

Duruşmada Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nden bir avukat davaya müdahil olmak istedi. Mahkeme talebi reddetti.

Duruşma, savcıya mütalaasını hazırlaması için ek süre verilerek, 6 Şubat 2020 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapıldı. 'Taciz, tecavüz insanlık suçudur', 'Çocuk bedenime dokunma' ve 'Çocuk istismarına hayır' dövizleri açılan açıklamada, Veli-Der Bergama Şubesi Temsilcisi Fikret Ali Parlas, sanığın tutuksuz yargılanmasına tepki göstererek, şunları söyledi:

"Bugün, Dikili'de 11 yaşında bir kız çocuğumuzun mahalle marketi sahibi tarafından uğradığı tacizin davasındayız. Henüz bu durumu atlamamışken, geçen hafta bu kez Dikili Çandarlı'da ortaokulda başka bir taciz olayı ile sarsıldık. Matematik öğretmeninin bazı kız öğrencileri taciz ettiği için görevden uzaklaştırıldığını ve tutuklandığını öğrendik."

Dikili Kadın Platformu üyesi ve Eğitim Sen Temsilcisi Demet Önal da "Biz Dikili kadın platformu olarak çığlık olmaya geldik. Çocuğumuzun çıkardığı sese ses olmak için yine adliyede olacağız. Suça ortak olma" dedi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da gözaltına alınanların beyaz tülbentlerine emniyette el konulmuş

SONRAKİ HABER

Kan ürünlerinde skandal: Yasağa rağmen 3 ay miadı kalan ürünler ithal edilmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...