29 Kasım 2019 19:29

Bursa'da ŞÖNİM müdürü, 11 kadın çalışanı taciz ettiği gerekçesiyle açığa alındı

Bursa’da Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'nde çalışan 11 kadın, kurum müdürü tarafından tacize uğradıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Şikayetler üzerine müdür açığa alındı.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bursa’da Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) çalışan 11 kadın, kurum müdürü Tayfun Erol hakkında, kendilerini sistematik olarak taciz ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikayetler üzerine ŞÖNİM müdürü açığa alındı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olayla ilgili müfettiş atadı.

BursaMuhalif.com’da yer alan habere göre kadınlar, aylar süren tacizin ardından yaşadıklarını birbirlerine anlatınca olayın boyutu açığa çıktı ve suç duyurusunda bulunmaya karar verdiler. İfadelerde, kadınların güvenliği için başvurduğu kurumun müdürünün çalışanlara uzun süredir sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğu beyan edildi.

11 kadın çalışanın savcılığa verdiği ifadelerle olayın açığa çıkması sonucunda ŞÖNİM müdürü açığa alındı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olayla ilgili müfettiş atadı.

ŞÖNİM’ler 2012 yılından itibaren, şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara, sığınak, psiko-sosyal, hukuk, sağlık, istihdam ve eğitim destekleri verilmesi amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurumlar olarak kurulmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Söz söylemeye çağırıyoruz

SONRAKİ HABER

İnşaat mühendisliğinden memleket manzaraları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...