Ankara ve İzmir'de destek eylemleri
BDP Ankara İl binası önünde toplanarak yapılan yürüyüşe aralarında HDK bileşenleri ve TKP’nin de içinde bulunduğu 22 örgüt katıldı.
AKP önünde açıklama öncesi kurumlar adına üç kişi AKP il binası önüne siyah çelenk bıraktı. Burada ortak açıklamayı okuyan BDP Ankara İl Başkanı Ahmet Aday, açlık grevlerinin artık ölüm oruçlarına dönüştüğünü ve tutuklularda ciddi sağlık problemlerinin görülmeye başladığını söyledi.
Açlık grevleri taleplerinin meşru, doğal ve evrensel haklar olduğunu belirten Aday, “Türkiye’de insanlar doğal haklarını kullanabilmek uğruna bedel ödemek zorunda bırakılıyor” dedi. Ölüm oruçlarına dönüşen bu eylemlerin AKP hükümeti tarafından ciddiye alınmadığını kaydeden Aday, çok tehlikeli sürece girildiği uyarısı yaptı.
‘TEK ÇÖZÜM YOLU DİYALOG’
AKP Hükümetine “Sürece sessiz kalmama” çağrısı yapan Aday, sürecin sadece diyalog ve müzakere ile çözüme kavuşabileceğini, barışçıl yöntemlerin bir an önce devreye sokularak ölümlerin önüne geçilmesi için adım atılmasını istedi. Aday, Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri olarak açlık grevleriyle ilgili TUHAD-FED’in eylem planına tam destek vereceklerini bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)
ANKARA’DAKİ EYLEM SÜRECİ
TUHAD-FED’in Ankara eylem takvimi şöyle:
*30 Ekim saat 17.00 ölüm oruçlarındaki tutuklu ve hükümlülerin aileleri ile Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması,
*31 Ekim saat 17.00’de yine ailelerle YKM önünden Adalet Bakanlığı önüne yürüyüş,
*1 Kasım saat 12.00 AKP Genel Merkezine ailelerin ziyareti
*2 Kasım saat 12.00’de Meclis önünde kitlesel basın açıklaması
*3 Kasım saat 12.00 Kızılay Sakarya Caddesi’nde kitlesel basın açıklaması
*4 Kasım saat 12.00 Sincan Cezaevi önünde kitlesel basın açıklaması 4 Kasıma kadar belirlenen eylemlilik süreci cezaevlerinde süren grevlerin durumuna göre uzatılıp, eylemler genişletilecek.
Cezaevlerindeki süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine bir destek de İzmir'den geldi. Tutsak Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (TAYDER) İzmir İkiçeşmelik'te bulunan binasında iki günlük açlık grevi başlatıldı. Açlık Grevine TAYDER'li aileler, BDP, İzmir Hareket Tiyatrosu, Alınteri okurları ve anarşistler destek verdi. Açlık grevi öncesinde Özgür Demirtaş tarafından basın açıklaması yapıldı. "Cezaevlerrindeki hasta tutsaklara uygulanan anti-demokratik uygulamaların kaldırılması, tüm cezaevlerinde devrimcilere uygulanan tecritin kaldırılması ile Kürt halkının anadilde savunma ve anadilde eğitim hakkı için bu süreçte içeride ve dışarıda örülmüş olan hücreleri yıkmaktan geçecek olan mücadele ve bunu örmek tüm devrimcilere sosyalistlere ve yarlı demokratlar için acil önem taşımaktadır" denilen açıklamada, tüm işçi ve emekçilere bu sese kulak verme çağrısı yapıldı. (İZMİR)
Evrensel'i Takip Et