25 Kasım 2019 18:48

TÜİK verilerine göre "ekonomideki toparlanma" istihdama katkı sağlamadı

TÜİK'in istihdam endeksi verilerine göre ekonomide olduğu söylenen "toparlanma" istihdama katkı sağlamadı. İstihdam endeksi, 2019'un 3. çeyreğinde 2018'in aynı çeyreğine göre yüzde 3,9 azaldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) istihdam endeksini açıkladı. Ekonomide olduğu söylenen "toparlanmanın" istihdama katkı sağlamadığı görüldü.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, 2019 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,9 azaldı.

Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 1,5, inşaat sektöründe yüzde 26,4 azaldı, ticaret-hizmet sektörlerinde ise yüzde 0,2 arttı.

PERAKENDE VE İNŞAATTA GÜVEN YOK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kasım ayında perakende ve inşaat sektörü güven endeksi azalırken, hizmet sektörü güven endeksi arttı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi ekim ayında 90,7 iken, kasım ayında yüzde 0,7 oranında artarak 91,3 oldu.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu ve hizmetlere olan talep endeksleri sırasıyla yüzde 2,9 ve yüzde 2,7 artarak 89,3 ve 87,6 değerlerini aldı.

Hizmetlere olan talep beklentisi endeksi ise yüzde 2,9 azalarak 97,1 oldu.

100’ün altındaki değerler güvensizliği gösteriyor. (EKONOMİ SEVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci örgütleri AYM’nin faiz kararına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Mülkiye dekanı, copla darbedilen öğrencileri suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...