25 Kasım 2019 06:13
Son Güncellenme Tarihi: 25 Kasım 2019 07:00

Marport Limanı'nda iş cinayeti: İş makinesinin ezdiği işçi yaşamını yitirdi

Marport Limanı'nda iş makinesinin ezdiği Metin Delibaşı isimli işçi yaşamını yitirdi. Marport işçileri, alınmayan önlemler nedeniyle iş cinayetinin yaşandığını belirterek tepki gösterdi.

Metin Delibaşı | Fotoğraf: Marport Limanı işçileri

Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Her gün ortalama 4-5 işçinin öldüğü Türkiye'de bir işçi daha iş cinayetinde hayatını kaybetti. İstanbul'da Marport Limanı'nda dün iş makinasının altında kalan İşçi Metin Delibaşı yaşamını yitirdi. Marport işçileri alınmayan önlemler nedeniyle iş cinayetinin yaşandığını belirterek tepki gösterdi.

İstanbul'da iş cinayeti dün saat 15.35'te Marport Limanı'nda meydana geldi. Marport Limanı'nda iş makinesinin ezdiği Metin Delibaşı isimli işçi yaşamını yitirdi. Yaşananlara tepki gösteren Marport işçileri, daha önce yapılan tüm uyarılara rağmen eski olan iş makinesinin değiştirilmediğini aktardı. Sürücünün önünü görmekte zorluk çektiğini bildiren işçiler, daha önce iki defa iş kazası atlatıldığını söyledi.

"GELİN ÇALIŞMA KOŞULLARIMIZIN İYİLEŞMESİ İÇİN BİRLİK OLALIM"

Ambarlı Limanı'nda uzun yıllardır örgütlenme mücadelesi yürüten Liman-İş Sendikası İstanbul Bölge Başkanı Sinan Ceviz, yaşanan iş cinayetinlerinin güvencesiz ve kuralsız çalışmanın sonucu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Metin Delibaş arkadaşımıza rahmet ve ailesi ve iş arkadaslarina sabır diliyoruz, başımız sagolsun. Ambarlı limanı sık sık iş kazalarının yaşandığı bir limandır. Bu kazalar ne yazık ki işçi cinayetlerine dönüşmektedir. Son olarak Marport'da yaşanan iş cinayeti de 'bile bile yaşanmıştır' demek durumu doğru ifade etmek olur. Çünkü arkadaşların uyarılarına rağmen eski bir iş makinesi kullanılmaya devam edilmiş ve uyarılar dikkate alınmayarak tetbir alınmamıştır. Marport ve Ambarlı Limanı'nda zaman zaman işçiler sendikalaşmak istemiş ve işçilerin bu hakları baskı ile engellenmiştir. Sendikayı engellemeyi marifet sananlar kuralsız çalışmanın sorumlularıdır. Dün olduğu gibi bugün de yaşanan iş cinayetlerinin sorumlularıdır. Biz bir kez daha işçi arkadaşlarımıza sesleniyoruz; bu yaşananlar kader değildir, gelin çalışma koşullarımızın iyileşmesi için birlik olalım sendikalaşalım. İş cinayetleri engellenebilir sıranın bir başka arkadaşımıza gelmesini beklemeyelim" (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Talat Atilla ile tek bir telefon görüşmesi yapmadım

SONRAKİ HABER

Validen öğretmenler gününde öğretmen sandığı gazeteciye: Öğretmen gibi otur görelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...