22 Kasım 2019 11:31

Diyarbakır Barosu: Kamu görevlileri "cezasızlık zırhı" ile korunuyor

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Mehmet Emin Çoban, yaşam hakkı ihlal edilen çocuklara yönelik soruşturmalarda fail olan kamu görevlilerinin "cezasızlık zırhı" ile korunduğunu söyledi. 

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için 203 haftadır “Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü”nden çağrı yapıyor | Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Mehmet Emin Çoban, yaşam hakkı ihlal edilen çocuklara yönelik soruşturmaların etkin bir biçimde yürütülmediğini ve dosyalarda fail olan kamu görevlilerinin "cezasızlık zırhı" ile korunduğunu söyledi. 

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için “Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü”nün 203’üncü haftasında Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. Etkinliğe, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata ve çok sayıda avukat katıldı. Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü’nün bu haftaki gündemi ise 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü oldu. 

"FAİLLER CEZASIZLIK ZIRHI İLE KORUNUYOR"

Etkinlikte konuşan Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Mehmet Emin Çoban, yaşam hakkı ihlal edilen çocuklara yönelik soruşturmaların etkin bir biçimde yürütülmediğini belirterek, delilerin toplanmadığını ve kamu görevlerinin faili olduğu dosyalarda faillerin cezasızlık zırhıyla korunduğuna dikkat çekti. Kızıltepe’de 12 yaşında 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz ile ilgili açılan davayı örnek gösteren Çoban, “Dün katledilişinin 15’inci yılı olan Uğur Kaymaz’ın yargılanmasında olduğu gibi sanıklar beraat ettirilmiş ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından yaşam hakkı ihlal edildiği kararı verilmesine rağmen sanıklar cezasızlık zırhı ile korunmuşlar ve korunmaya devam edilmektedir” dedi.

"ÇOCUKLAR BUGÜNÜMÜZDÜR"

“Çocuklar geleceğimiz değil, bugünümüzdür” diyerek çocukların uğradığı her türlü hak ihlalinin takipçisi olacaklarını belirten Çoban, çocuk katılımlı politikaların geliştirilmesinin yanı sıra her türlü ayrımcılığa neden olan çekincelerin kaldırılması ve barış ortamının sağlanması için tüm siyasi erklere çağrıda bulundu. 

Konuşmanın ardından oturma eylemi gerçekleştirildi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Süleyman Soylu, fotoğraf sergisi yasağını "provokatif eylem olur" diye savundu

SONRAKİ HABER

Eski Eynesil Belediye Başkanı Somuncuoğlu: Rabia Naz'ın mavi balina oynadığını duydum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...