22 Kasım 2019 09:58

Ankara Kadın Platformu: Kadın cinayetlerini ve şiddeti durdurmak için sokaklara

Ankara Kadın Platformu, 25 Kasım programını açıkladı. Kadınlar, pazartesi saat 18.00'de Çankaya Belediyesi önünde bir araya gelecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Kadın Platformu, “Erkek-devlet şiddetine karşı isyanımızla sokaktayız çünkü yaşamak istiyoruz” diyerek, 25 Kasım eylem programını Mülkiyeliler Birliğinde açıkladı. 25 Kasım günü Çankaya Belediyesi önünde buluşacaklarını söyleyen Ankara Kadın Platformu Üyesi Esma Çağlak, “Bir kişi daha eksilmemekte kararlıyız. Tüm saldırılarına rağmen yaşamakta inat ediyoruz ve hayatımızı kendi ellerimizle savunuyoruz. Gelin mücadeleyi birlikte büyütelim” dedi.

"SİLAHA BÜTÇE VAR, SIĞINMA EVİNE YOK!"

Kadın düşmanı politikalar nedeniyle şiddetin meşrulaştırıldığını ifade eden Ankara Kadın Platformu üyesi Esma Çağlak, mahkeme kapılarında nöbet tutar hale geldiklerini söyledi. Silahlanmaya milyarlar harcanırken kadınlara “Yeni sığınak için bütçe yok” denildiğini belirten Çağlak, “Her ekonomik kriz gibi bu krizin de faturası önce kadınlara kesiliyor ve kadınlar yoksulluğa mahkum ediliyor. Şirketlerin borcu zamlarla bizlere ödetilmeye çalışılırken mutfaktan faturalara tasarruf yapmak yine kadınlara kalıyor. Kadın cinayetleri için kılını kıpırdatmayanlar boşanmayı zorlaştırmak için komisyonlar kuruyorlar, nafaka hakkımıza saldırıyorlar. Kayyum politikalarıyla kadınların iradesini gasbediyorlar.  LGBTİ+’ları hedef gösteriyor, onur yürüyüşlerini yasaklıyorlar” diye konuştu.

"EŞİT VE ÖZGÜR BİR HAYAT İÇİN"

Kadın cinayetlerinde faillerin indirimsiz cezalandırılmasını talep eden Çağlak, “Kadın katillerine ve onları koruyup aklayanlara inat bir kişi daha eksilmemekte kararlıyız. 6284 Sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi derhal uygulansın. Taleplerimiz net, bizden çalınanları geri istiyoruz ve daha fazlasını alacağız. Özgür ve eşit bir şekilde yaşayacağımız bir hayatı her alanda örgütlenerek, kadın dayanışmasını yükselterek kazanacağız. Bunun için 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma gününde tüm Ankaralı kadınları kadın cinayetlerini ve her türlü şiddeti acilen durdurmak için sokaklara çağırıyoruz” dedi.

Dünyanın birçok yerinde kadınların hakları için mücadele ettiğini ve sokaklarda olduğunu söyleyen Çağlak, “Rabia Naz’ın, Şule Çet’in, Nadira’nın ölümlerinin üstü ‘intihar’ diyerek örtülmesine izin vermemek, öldürülen her bir kadının hesabını sormak için 25 Kasım’da sokaklardayız. Pazartesi günü saat 18.00’da Çankaya Belediyesi önünde buluşalım” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, Almanya adına çalışan avukatı neden şimdi gözaltına aldı?

SONRAKİ HABER

İran'da 3.7 şiddetinde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa