20 Kasım 2019 13:26

Şule Çet İçin Adalet Komisyonu’ndan çağrı: Şiddete karşı 25 Kasım'da alanlara

Şule Çet İçin Adalet Komisyonu’ndan Nazlı Yöğler, kadın cinayetlerine karşı 25 Kasım'da alanlara çıkma çağrısı yaptı. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şule Çet davasının örtbas edilmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Şule Çet İçin Adalet Komisyonu’ndan Nazlı Yöğler, kadın cinayetlerine karşı 25 Kasım'da alanlara çıkma çağrısı yaptı. 

Ankara’da geçtiğimiz yıl 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet, Yelken Plaza’nın 20’inci katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirmişti. Çet'in ölümüne ilişkin Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında “kasten öldürme” ve “cinsel saldırı ve hürriyet tehdit” suçlarından müebbet ve 39 yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın yargılanması devam ediyor. Cinayetin aydınlatılması için mücadele eden Şule Çet İçin Adalet Komisyonu’ndan Nazlı Yöğler, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'ne uymadığını vurgulayarak, AKP’nin de bu durumu aile yapısını bozulacağı iddiasıyla savunduğunu söyledi.  

25 KASIM’A ÇAĞRI 

Yöğler, “Bu yılki 25 Kasım çok daha önem arz ediyor. Çünkü özellikle son dönemlerde yaşanan intihar olayları, Emine Bulut’UN katledilmesi, toplum üzerindeki etkileri, nafaka hakkına yönelik saldırılar bir bütünen kadınların yaşam haklarına doğrudan müdahale olarak görülmekte. Tam da bu nedenle biz kadınlar 25 Kasım’da sokakta olmamız gerekiyor. Sokakta, adliyede, kampüslerde, bulunduğumuz her yerde haklarımızı aramaya ihtiyaç var. Birçok kadın kurumu ve örgütü 25 Kasım’a hazırlanıyor. Bizler de gitmedik kapı bırakmıyoruz. Kadınlara ulaşmaya çalışıyoruz. ‘Haklarımız nelerdir?​’, ‘Şiddetin nasıl karşısında durabiliriz’ soruları üzerine tartışmalar yürütüyoruz. En nihayetinde erkek şiddeti içinde yalnızca fiziksel şiddeti değil, psikolojik ve ekonomik şiddeti de barındırıyor. Ve bizler tüm bu şiddet türlerini kadın örgütleriyle konuşuyoruz. Kadına yönelik tüm saldırılara karşı ses yükseltmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (MA)

ÖNCEKİ HABER

İsveç, İran rejiminin halka yönelik şiddetini kınadı

SONRAKİ HABER

Avukat Çiğdem Ertak: Kürt çocukları hâlâ anadillerinde eğitime erişemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa