21 Kasım 2019 09:30

TGS: Hürriyet’te yetki aldığımız halde belge verilmedi, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz 

Türkiye Gazeteciler Sendikası: Hürriyet'te çoğunluk sendikalı olmasına rağmen Bakanlık yetki belgesi vermiyor. Gasbedilen yetkimiz verilene kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Fotoğraf: TGS

Paylaş

Türkiye Gazetecileri Sendikası (TGS), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ'de 4 Kasım günü yetki için yeterli çoğunluğu sağlamalarına rağmen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetki başvurusunun kabul edilmemesi ile ilgili Şişli'de bulunan TGS Akademi'de avukatların katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasında konuşan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, sendikanın yetki almak için gerekli çoğunluğu hem sayısal hem de hukuken elde ettiğini hatırlattı ve "Bakanlığın izaha muhtaç ve işverenin yasa dışı hamleleri nedeniyle TGS'ye yetki belgesi verilmedi. Bakanlığın yetki tespiti ile ilgili verdiği yanıtta Hürriyet'in 940 çalışanı olması nedeniyle yetki için gereken çoğunluğa ulaşılmadığı iddia edildi” diye söze başladı.

“ÇALIŞAN SAYISINDAKİ DEĞİŞİM İZAHA MUHTAÇTIR”

"Bakanlığa yetki için resmi yazının yazıldığı 4 Kasım tarihinden, Bakanlığın yanıt dilekçesindeki tarih olan 11 Kasım'a kadar geçen sürede Hürriyet'in çalışan sayısındaki değişim izaha muhtaçtır" diyen Durmuş, başvuruyu her ayın ilk günlerinde "kamu.turkiye.gov.tr" adresinden açıklanan 'İşkolu İşyeri Listesi'ne göre yaptıklarını vurguladı.

"100 ÇALIŞAN GERÇEKTEN VAR MI?"

"Her ayın ilk veya ikinci günü yayınlanan aylık raporlar, neden Kasım ayında tarihinde ilk defa 11 gün sonra yayınlanmıştır?" diye soran Durmuş, Ekim ayında 45 çalışanının işine “işletmesel” sebeple son verdiğini açıklayan Hürriyet’in, aynı dönemde hangi sebeple 100 yeni çalışanı işe aldığını sordu. 

Bu 100 kişinin daha önce hiçbir işyerinde işe başlamadığı tespit ettiklerini belirten Durmuş “Hürriyet işe aldığını iddia ettiği bu 100 çalışan gerçekten var mıdır?” dedi.

HÜRRİYET ÇALIŞANLARINA ÇAĞRI: TGS ÇATISI ALTINDA BULUŞARAK HAKLI MÜCADELEMİZİ BÜYÜTMELİYİZ

İşverenin, çalışan sayısındaki bu izaha muhtaç artışla birlikte, işten attığı 46 kişiyi sendika nedeniyle işten attığını kabul etmiş olduğuna işaret eden Durmuş, TGS üyeleri ve Hürriyet çalışanlarına seslenerek şöyle dedi: “Düşük ücrete ve güvencesiz çalışmaya itiraz ediyorsanız, gazetecilik yapmanız engelleniyorsa, bir gün evinize gönderilecek tebligatla gayri ahlaki bir şekilde işinizden uzaklaştırılmak istemiyorsanız TGS çatısı altında buluşarak haklı mücadelemizi büyütmeliyiz.” 

Durmuş sözlerini şöyle tamamladı: “Gasbedilen yetkimiz verilene kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Yeniden görülen Cumhuriyet davasında mahkeme, Yargıtayın beraat kararına direndi

SONRAKİ HABER

Şebnem Korur Fincancı'nın yargılandığı dava 17 Mart 2020'ye ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...