15 Kasım 2019 06:49

Emniyet Genel Müdürlüğü, Gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulundu

Emniyet Genel Müdürlüğü, Gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Suç duyurusuna gerekçe olarak Şardan'ın "karalama amacı güttüğü" ve "iftirada bulunduğu" öne sürüldü.

Logo: Emniyet Genel Müdürlüğü

Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

EGM tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde asılsız, mesnetsiz, karalama amacı güden iddia ve iftiralarda bulunan gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

Görüş almak üzere görüştüğümüz Tolga Şardan 30 yıldır gazetecilik yaptığını, emniyet ve içişleri bakanlığını yakından takip ettiğini ve buna dair haberler yaptığını belirterek suç duyurusuyla ilgili “Kurumlar ya da kişiler hukuki haklarını kullanıyorlar. Bugün artık bu tip suç duyuruları, davalar gazeteciler için doğal oldu. Pek çok gazetecinin başına geliyor maalesef” dedi.

EGM İÇERİSİNDE MENZİL CEMAATİNİN ETKİLİ OLDUĞU İDDİALARI

T24'te yazıları yayımlanan Tolga Şardan, yazılarında ağırlıklı olarak AKP ve devlet mekanizmaları içerisindeki ilişkilere dair iddialara yer veriyor.

Şardan'ın son olarak 3 Kasım'da yayımlanan "Emniyet’te neler oluyor; Menzilciler, Emniyet atamalarında birbirine mi girdi?" başlıklı yazısında, EGM içerisinde Menzil cemaatinden olan isimlere öncelik verildiği iddiaları yer aldı.

Şardan, yazısının bir bölümünde şu ifadelere yer verdi:

"...

17-25 Aralık’tan sonra Fethullahçılar’a yönelik tüm bürokraside başlayan ve 15 Temmuz süreci sonrasında FETÖ’ye dönüştürülen “temizlik” çalışmaları sonucunda yeni bazı farklı yapılanmalar devlet kadrolarında hayat bulmaya başlamıştı.

Fethullahçılar gibi Nurcu akımdan gelen Okuyucular, Yazıcılar ile Nakşi akımdan gelen Süleymancılar, Menzilciler, Erzincan Grubu, Erzurum Kurtoğlu Grubu, İskenderpaşa Grubu önde gelen gruplar arasında yer alıyor.

Bu gruplardan Okuyucular, Yazıcılar’la birlikte son dönemde Menzilciler de diğer kurumlarda olduğu gibi emniyet teşkilatı içinde örgütlenmeye başladı. FETÖ’den doğan boşluğun doldurulması çerçevesinde bir süredir emniyette yapılan tayinlerde Menzilcilerin etkisi “güçlü” biçimde hissediliyor.

Bu etki, son emniyet müdürleri kararnamesinin yanı sıra birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ve polis okullarına yapılan müdür atamalarında da kendisini gösterdi. Her üç atama ve terfi sırasında Menzil cemaatinden doğrudan veya dolaylı gelen referanslar kabul gördü.

Ancak kulislere düşen iddiaya göre, birinci sınıfa terfi ve polis okullarına yapılan atamalar sonrasında özellikle Menzil cemaati içinde kavgalı bir süreç başladı..." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlıktan istismar verileri hakkındaki soruya "ayrıntılı kayıt tutmuyoruz" yanıtı

SONRAKİ HABER

Bolu Belediyesinin CHP'li belediye meclis üyesine hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...