14 Kasım 2019 16:10

Eski İngiliz istihbaratçısı Le Mesurier'in eşi hakkında yurt dışına çıkış yasağı

Beyoğlu'nda şüpheli şekilde yaşamını yitiren eski İngiliz istihbaratçısı Le Mesurier'in eşi Emma Hedvig Christina Winberg'e yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Fotoğraf: Elif Öztürk /AA

Paylaş

Beyoğlu'nda ölü bulunan eski İngiliz istihbaratçısı James Gustaf Edward Le Mesurier'in eşi Emma Hedvig Christina Winberg hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Ali Paşa Medresesi Sokak'ta cesedi bulunan Le Mesurier'in (48) ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında daha önce iki kez ifade veren Le Mesurier'in eşi Winberg (39) hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

BAŞSAVCILIKTAN "LE MESURIER" AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından "Soruşturmanın hassasiyeti nedeniyle James Gustaf Edward Le Mesurier'in eşi hakkında bu aşamada geçici bir tedbir mahiyetinde yurt dışına çıkış yasağı konulmuştur. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından Le Mesurier'in kesin ölüm sebebinin tespiti için otopsi işlemleri sonucu yapılan incelemeler devam etmekte olup herhangi bir rapor tanzim edilmemiştir." açıklaması yapıldı.

Soruşturma kapsamında, Le Mesurier'in eşi Emma Hedvig Christina Winberg'in yanı sıra bazı çalışanların da ifadelerine başvuruldu.

Ayrıca soruşturma kapsamında evde bulunan bazı elektronik eşyalarla Winberg'in cep telefonunun incelendiği öğrenildi.

Winberg'in, eşi Le Mesurier'in bir süredir psikolojik rahatsızlık yaşadığı söylemesi ve evde bazı ilaçlar bulunması nedeniyle Le Mesurier'in hastane kayıtlarının incelendiği belirtildi.

CENAZE LONDRA'YA GÖNDERİLDİ

Le Mesurier'in cenazesi tarifeli uçakla Londra'ya gönderildi. Otopsi işlemlerinin ardından Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'ndan özel bir cenaze aracıyla alınan Mesurier'in cenazesi öğle saatlerinde İstanbul Havalimanına getirildi. Cenaze, kargo terminalinde bir süre bekletildikten sonra  İngiltere'nin başkenti Londra'ya gönderildi.

11 Kasım'da Karaköy Kılıç Ali Paşa Cami yanında saat 05.30 sıralarında cami görevlileri, caminin yan tarafında bir kişinin yerde hareketsiz yattığını görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirmişti. Ofisi ve aynı zamanda evi olan olay yerinde yapılan incelemenin ardından ölen kişinin Suriye'de 'Beyaz Baretliler' olarak bilinen gruba desteği ile tanınan eski İngiliz istihbaratçı James Gustaf Edward Le Mesurier olduğu belirlenmişti. Le Mesurier'in ölümünün intihar mı cinayet mi olduğu belirsizliğini koruyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Endonezya'da 7.1 büyüklüğündeki deprem

SONRAKİ HABER

Savcı Gazeteci Kibriye Evren’in tahliyesine itiraz etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...