14 Kasım 2019 08:19

CHP milletvekilleri Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde RTÜK'ü protesto etti

CHP milletvekilleri, RTÜK bütçesinin görüşüleceği Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısı esnasında RTÜK'ün uygulamalarını protesto etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

CHP’li milletvekilleri, RTÜK bütçesinin görüşüleceği Plan ve Bütçe Komisyonunda “RTÜK TBMM iradesini gasp edemez, RTÜK Başkanı kendi başkanlığını düşürsün” yazılı dövizler açtı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bütçesinin görüşmeleri başladı. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) komisyon üyeleri, görüşmeler sırasında “RTÜK TBMM iradesini gasp edemez, RTÜK Başkanı kendi başkanlığını düşürsün” yazılı dövizler açtı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in sunumu sırasında ise tartışma çıktı. CHP’liler, Şahin’in istifasını isteyerek komisyonda olmasına sert tepki gösterdi. Bunun üzerine Komisyon toplantısına ara verildi.

NE OLMUŞTU?

RTÜK, CHP’nin RTÜK üyesi Faruk Bildirici’nin üyeliğini düşürmüş, gerekçe olarak ise Bildirici'nin "ortaya koyduğu eylem ve söylemler" gösterilmişti. Bildirici, son 3,5 ayda RTÜK'ün aldığı kararlara karşı genellikle muhalif bir tutum sergilerken, son olarak RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulları üyesi olduğunu açıklamıştı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kaz Dağları’nda yaşamı savunanlara “ormanı savundun” cezası

SONRAKİ HABER

Evrensel newspaper Editor-in-Chief Fatih Polat acquitted of “insulting President”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa