05 Kasım 2019 16:12
Son Güncellenme Tarihi: 06 Kasım 2019 10:25

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT yönetiminden istifa etti

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin | Fotoğraf: Açelya Çolak/AA

Paylaş

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Şahin'in istifa ettiği haberini Twitter'dan duyuran RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Odatv’ye verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: "Üst Kurul toplantılarında istifa etmesi gerektiğini dile getirmiştik. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuya ilişkin duyarlılığını biliyoruz. Bunu Ebubekir Şahin’e de aktardık. Bunca tartışma ve gerilimden sonra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in almış olduğu istifa kararı yerindedir. Hem takipçisi olduğumuz hukuksuzluğun ortadan kaldırılması, hem de RTÜK’ün yıpranmaması bakımından istifa kararı isabetlidir."

FARUK BİLDİRİCİ: ŞAHİN’İN İSTİFASI HAKLILIĞIMI KANITLADI

Geçtiğimiz günlerde RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici, Şahin’in istifasının kendi haklılığını kanıtladığını söyledi:

“Ebubekir Şahin, Türksat yönetiminden istifa ettiğini açıklamış. Bu istifa benim haklılığımı kanıtladı. Baştan beri orada hukuksuz olduğunu söylemiştim. Mecbur kalınca istifa ederek hukuki sorumluluktan kurtulamayacak. Hak ve hukuk mücadelem sürecek. Hem de daha kararlı olarak…”

RTÜK: BİLDİRİCİ, SİYASİ TARAFSIZLIK KONUSUNA ISRARLA UYMAMIŞTIR

RTÜK’ten de istifaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK ve TÜRKSAT gibi iki güzide kurumun haksız yere daha fazla yıpratılmaması için tamamen ahlaki, vicdani ve hukuki sınırlar içerisinde görev aldığı TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyeliğinden ayrılmıştır” açıklaması yapıldı.

Açıklamada, Faruk Bildirici de hedef alındı. Açıklamada, TBMM iradesinin gasp edildiği iddiasının asılsız olduğu ileri sürülerek, “Faruk Bildirici, yasanın açık hükümlerle emrettiği ve üyelerin uymak zorunda olduğu siyasi tarafsızlık konusuna ısrarla uymamıştır. Üst Kurul'un gizlilik taşıyan bilgi ve belgelerini kamuoyuna ve basına açıklamış, kanuna göre gizli olan toplantı müzakerelerinin açıklanması yasağını defalarca ihlal etmiştir” denildi.

NE OLMUŞTU?

Ebubekir Şahin'in RTÜK'ün denetiminde olan TÜRKSAT'ta yönetici pozisyonunda olması, geçtiğimiz günlerde RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici tarafından çok kez dile getirilmişti. Bildirici, RTÜK yasasına göre üyeliklerin “etik ve yasa dışı” olduğunu belirterek Şahin’in RTÜK’teki görevlerinden çekilmiş sayılması için Meclis ve RTÜK Başkanlığına dilekçe vermişti. Sonrasında Bildirici’nin RTÜK üyeliği düşürülmüştü.

Bildirici bu karara ilişkin "Dönüm noktası, Ebubekir Şahin’in RTÜK’ün yanı sıra Basın İlan Kurumu ve Türksat’ın da yönetiminde olduğunu tespit etmemdi. Önce aldırmadılar, sonra da gündeme almayı reddederek bu hukuksuzluğun üzerini kapatmaya çalıştılar. Ben Şahin’in çekilmiş sayılması gerektiğini, müstafi duruma düştüğünü ve yönettiği toplantılardaki kararların kanunsuz olduğunu savundum, kararlara muhalefet şerhleri düştüm. Onunla da kalmayıp İdare Mahkemesi’nde dava açtım. Şahin, hukuk mücadeleme dayanamadı ve benden kurtulmak için maalesef kuruldaki sayısal çoğunluğa dayanarak üyeliğimi düşürme yolunu seçti. Kendi hukuksuzluğunun üzerini örtmek için yine hukuk dışı bir yöntem uyguladı. Hiçbir somut gerekçe, hiçbir somut suçlama olmadan üyeliğimin düşürülmesi beni mücadelemden alıkoyamaz" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Selçuk Belediyesi çalışan kadınların çocukları için ücretsiz Masal Evi açtı

SONRAKİ HABER

Antep'te iş cinayeti: Makineye sıkışan 19 yaşındaki işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...