14 Kasım 2019 05:22

Joe Biden: Trump, Erdoğan'a Kürtleri etnik olarak temizlemesi için yeşil ışık yaktı

ABD Başkan Aday Adayı Joe Biden, Erdoğan'ın ABD ziyaretini değerlendirdi. Trump'ı Erdoğan'ın Kürtleri temizlemesine yeşil ışık yakmakla eleştiren Biden, "Şimdi de onu açık kollarla karşılıyor" dedi.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

Demokrat Parti ABD Başkan Aday Adayı Joe Biden, ABD lideri Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Beyaz Saray'da ağırlamasını eleştirdi.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Trump'ın Erdoğan'a "Kürtleri etnik olarak temizlemesi için" yeşil ışık yaktığını söyleyen Biden, "Şimdi onu açık kollar ve canım cicim anlaşmalarla anlaşmalarla karşılıyor" ifadelerini kullandı.

Biden'ın paylaşımı şöyle:

"İlk olarak Trump, Erdoğan'a bize IŞİD'i yenmekte yardımcı olan Kürtleri etnik olarak temizlemesi için yeşil ışık yaktı. Şimdi onu açık kollar ve canım cicim anlaşmalarla anlaşmalarla karşılıyor. Bir kez daha Trump'ın politikalarının ABD'nin değil, kendi çıkarlarına hizmet ettiği sonucuna ulaşmaktan kaçınmak zor"

Demokrat Partinin ABD Başkanı adayı adayı Biden, Barack Obama hükümetlerinde Başkan Yardımcılığı yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki Şaban Vatan ve gazeteciler adli kontrolle serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Van'da zamlar nedeniyle doğal gazdan tezeğe döndüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa