13 Kasım 2019 14:52

Bursa ve Adana'da iş cinayeti

Bursa'da Metin Altun isimli işçi, fabrika duvarının tadilatı için kurulan iskeleden düşerek yaşamını yitirdi. Adana'da da inşaattan iş cinayeti haberi geldi.

ARŞİV | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki fabrikada tadilat yaparken, 3 metre yükseklikteki iskeleden düşen işçi Metin Altun (51), ağır yaralı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Adana’da da çalıştığı inşattan dengesini kaybedip, 2 metre yükseklikten düşen Sait Savan (46), hayatını kaybetti.

Orhangazi'de bulunan çelik fabrikasında taşeron işçi olarak çalışan Metin Altun, fabrika duvarının tadilatı için kurulan, 3 metre yüksekliğindeki iskeleye çıktı. Bir süre sonra dengesine kaybeden Altun, beton zemine düştü. Ağır yaralanan Altun, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Metin Altun, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Diğer iş cinayeti ise Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi’ndeki bir inşaatta meydana geldi. Diyarbakır’dan Adana’ya gelen 4 çocuk babası Sait Savan, sıva yapmak için çalıştığı inşaatın asma katına çıktı. Ancak bir süre sonra dengesini kaybedip, 2 metre yükseklikten beton zemine düştü. Savan’ın hareketsiz yattığını gören arkadaşları, durumu 112 Acil ile polise bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Sait Savan’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Savan’ın cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kültür Sanat-Sen, bütçeye dair açıklama yaptı: Perdenin ardında sömürü koşulları

SONRAKİ HABER

Belediyede çalışan öğretmenler güvenceli iş istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...