08 Kasım 2019 10:37

Gazeteci Adnan Bilen'e ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten 7 bin TL para cezası

"Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yargılanan Gazeteci Adnan Bilen'e 11 ay 20 gün hapis cezası veren mahkeme cezayı 7 bin TL para cezasına çevirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

"Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla hakkında dava açılan gazeteci Adnan Bilen'in karar duruşması görüldü. Van 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Bilen ve avukatı Haşem Baygümüş katıldı.

BİLEN: PAYLAŞIMLARIM HAKARET İÇERMİYOR

Mahkemede savunma yapan Bilen, paylaşımlarında hiçbir hakaretin olmadığını belirterek "Dünya'da 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan bu kadar ceza verilen başka bir ülke yok. Ben yaptığım tüm paylaşımların arkasındayım ve bunların suç olmadığını düşünüyorum” dedi. 

Ardından söz alan Avukat Haşem Baygümüş ise, "Türkiye, insan hakları ve hukuk karnesi açısından dünyanın en kötü ülkeleri arasında yer alıyor. Ülkenin içerisinde bulunduğu bu durumdan kurtulması için artık böylesi davaların açılmaması gerekiyor. Müvekkilim sadece gazete manşeti ve bir köşe yazısı paylaşmıştır. Bu paylaşımları cumhurbaşkanına hakaret içermediğini hepimiz biliyoruz. Müvekkilimin gazeteci olması göz önüne bulundurulmalı ve bu dava beraatla sonuçlanmalıdır" dedi. 

BİLEN'E 7 BİN TL PARA CEZASI VERİLDİ

Savunmaların ardından ara veren mahkeme ardından kararını açıkladı. Mahkeme, Bilen'e "Yüz karası" ifadesi nedeniyle 7 bin TL para cezası verirken, "Faşo Ağa" ifadesinden ise beraatına karar verdi. Mahkeme ardından hapis cezasını 7 bin TL para cezasına çevirdi. Mahkeme ayrıca mahkeme giderleri olan 2 bin 725 TL'nin de yine Bilen'den alınmasına karar vererek dosyayı kapattı. 

Facebook sayfasında Birgün gazetesinin Berkin Elvan'ın fotoğrafının altına yazılan "Kaşların Karası", Soma'da hayatını kaybeden madencilerin fotoğraflarının bulunduğu karenin altına yazılan "Kömür Karası" ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve aile bireylerinin yer aldığı fotoğrafın altına yazılan "Yüz Karası" başlığıyla T24 yazarı Hakan Aksay'ın yazdığı ve içerisinde "Faşo Ağa" görselinin bulunduğu yazıyı paylaşan Bilen'e “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla iki kez cezalandırılması talebiyle dava açılmıştı. (HABER MERKEZİ)  

ÖNCEKİ HABER

Fatih'te ölü bulunan 4 kardeşin cenazeleri için üvey kardeşlerden onay

SONRAKİ HABER

Memurdan beyaz donlu protesto: Korkarız hükümet donumuza kadar haraç alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...