06 Kasım 2019 11:10

Yayıncılar Kooperatifi: Kitap fuarlarında girişler ücretsiz olmalı

İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı'na giriş ücretlerinin bu yıl iki katına çıkarılmasına tepki gösteren Yayıncılar Kooperatifi Başkanı İlbay Kahraman, “Kitap fuarlarında girişler ücretsiz olmalıdır” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yayıncılar Kooperatifi (Yay Koop) Başkanı İlbay Kahraman, 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na dair açıklamalarda bulundu. Fuara giriş ücretlerinin ziyaretçi sayısını düşürdüğünü dile getiren Kahraman “Kitap fuarlarında girişler ücretsiz olmalıdır” dedi.

Fuarın kent merkezine uzaklığı ve ulaşım zorluğu nedeniyle cazip olmaktan çıktığını, üstüne giriş ücreti de eklenince ilginin iyice azaldığına dikkat çeken Kahraman “Geçen yıl 5 TL olan fuar giriş ücreti bu yıl iki katına çıkarıldı. Ziyaretçi sayısı hafta içi okullardan taşınan ve satışlara kayda değer bir katkısı bulunmayan öğrenci gruplarıyla şişirilerek yansıtılmaktadır. Stand metrekare ve diğer maliyetler oldukça yüksek. Özellikle küçük ve orta ölçekli yayıncılar zarar etmektedir. Fuar giriş ücretleri kaldırılmalıdır. Kitap fuarını cazip hale getirecek kültürel etkinlikler arttırılmalı, fuarın uluslararası boyutuna önem verilmelidir” ifadelerini kullandı.

2 Kasım’da başlayan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 10 Kasım akşamı saat 19.00’da sona erecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

"Çocuk istismarına evlilik affı" mağduriyet mi giderecek, istismarı mı aklayacak?

SONRAKİ HABER

Kızıltepe'de kayyum protestosu: Atanmış memur meşru değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa