30 Ekim 2019 06:29
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ekim 2019 15:53

Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü işçileri de iş bıraktı

Maltepe Belediyesinin toplu sözleşmeye uymaması ve işçileri işten atması sonrası temizlik işçilerinin başlattığı iş bırakma eylemlerine bugün Fen İşleri Müdürlüğü işçileri de destek verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Maltepe Belediyesinin toplu sözleşmeye uymaması ve işçileri işten atması sebebiyle Dış Temizlik Birimi işçilerinin başlattığı iş bırakma eylemi 5. gününde devam etti. Fen İşleri Müdürlüğü işçileri de iş bırakarak temizlik işçilerine destek verdi.

Kartal Belediyesinin Park Bahçe biriminde çalışan işçiler de Aydınevler temizlik şantiyesindeki iş bırakma eylemine destek ziyaretinde bulundu. İşçiler, “Yaşasın Sınıf Dayanışması” pankartı taşıdılar ve bütün işçiler hep birlikte “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Maltepe işçisi yalnız değildir” sloganları attı.

Destek ziyaretinde konuşan Genel-İş 2 No'lu Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun, tek taleplerinin atılan işçilerin işe geri alınması ve imzalanan toplu iş sözleşmesinin uygulanması olduğunu belirtti ve “Başkan Yardımcıları arkadaşlarımızın iş kıyafetlerini giyip çöp toplama pozları verirken ya da Afgan işçi çalıştırarak bu sorunların çözülemeyeceğini biliyor. Bu işin sahibi buradaki arkadaşlar. Arkadaşlarımızın talepleri karşılanınca bir gün içerisinde çöpleri ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

İşçiler, Belediye yönetiminin dün sunduğu 270 liralık zam ve atılan işçileri işe alma teklifini reddetmişti. İşçiler, Genel-İş sendikası ve Belediye yönetimi arasında imzalanan TİS'in uygulanmasını, sözleşmede yazdığı üzere yaklaşık 800 lira zam yapılmasını ve atılan işçilerin geri alınmasını istiyor.

BELEDİYE SİGORTASIZ AFGAN İŞÇİLERLE EYLEMİ KIRMAYA ÇALIŞIYOR

Öte yandan Maltepe Belediyesi işçilerin eylemini kırmak için sigortasız Afgan işçi çalıştırmaya başladı. Sigortasız çalışan mülteci işçinin görüntülerini DİSK üyesi bir kişi sosyal medyada paylaştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sezen Zambak'ın ölümünde yüzde 100 kusurlu traktör şoförü serbest

SONRAKİ HABER

Türkiye'ye silah satışını durdurma kararı Danimarka parlamentosunun gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...