Eminönü'deki balıkçı tekneleri kaldırılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü’de balık ekmek satan işyerlerinin 1 Kasım'dan itibaren boşaltılması için ihtarname gönderdi.

29 Ekim 2019 07:01
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Eminönü’de balık ekmek satan işyerlerinin boşaltılması için ihtarname gönderdi. İBB'nin gönderdiği yazıda, tekne sahiplerinin kiraladıkları bölgeleri 1 Kasım tarihinden itibaren boşaltmaları talep edildi. İBB, boşaltılan alanlara yeni kiracı alınmayacağını belirtti.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasındaki alanda teknelerde faaliyet gösteren ve balık-ekmek satan kiracılara ihtarname gönderdi. Gönderilen yazıda, kira sözleşmesinin 1 Kasım 2019 tarihinde dolduğu ve bahsi geçen alanların boş ve işgalsiz olarak belediyeye teslim edilmesi gerektiği belirtildi.

Hürriyet'in haberinde İBB yetkililerinin konu ile ilgili açıklama yaptığı ve "Tarihi yarımada ile ilgili bütüncül bir proje geliştiriliyor. Eminönü de bu projenin bir parçası. Orada, tarihi yarımadaya çok da yakışmayan görüntüler söz konusu" ifadelerini kullandığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Altın Portakal Film Festivali devam ediyor: Halk kendi özüne döndü

SONRAKİ HABER

Maltepe Belediyesini teklifini reddeden işçiler mücadeleye devam etme kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...