25 Ekim 2019 14:31

İBB’den Otogar açıklaması: Yıkılan yerlerde çalışan işletme bulunmuyor

İstanbul Esenler Otogarı'na ilişkin tartışmalar sürüyor. İBB, metruk binaların yıkımı ve temizlik çalışmaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Fotoğraf: İBB Basın Bürosu

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda yürütülen metruk binaların yıkımı ve temizlik çalışmaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın (Büyük İstanbul Otogarı) mülk sahibinin 5 Mayıs 2019 tarihinden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğu belirtilen açıklamada; “İBB, otogardaki metruk, sağlıksız koşular taşıyan ve tehlike arz eden binaları tespit ederek yıkımını gerçekleştirmektedir. Yıkılan yerler metruk, boş, kimsesizlerin kaldığı veya izinsiz depo olarak kullanılan yerlerdir. Tuvalet ihtiyaçlarının bile giderilemediği bu alanlarda alenen uyuşturucu ve taciz gibi ağır suçların işlendiği Emniyet mensupları tarafından tespit edilmiştir. Bu gerçekten yola çıkan İBB, yıkımları otogarı iyileştirme, düzene sokma ve güvenli hale getirme çalışmasının bir parçası olarak gerçekleştiriyor” denildi.

Yıkımların ardından İBB İSTAÇ ekiplerinin çalışmaya başlayarak temizlik ve hijyen çalışması yaptığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yıkılan yerler arasında sağlıklı şartlarda işleyen işletmeler bulunmamaktadır. Esnafın olduğu, ticaretin yapıldığı, sağlıklı şartlarda hizmetin verildiği yerlerde herhangi bir yıkım uygulaması yapılmamaktadır. İBB, yıkılan binaların yasal olarak sahipleri veya kiracıları olmadığı için mevzuat gereği yazılı bir tebligat gönderememektedir. Bu nedenle tebligat sözlü ve otogara asılan büyük afişlerle yapılmaktadır. Yıkımlar, İBB Emlak Müdürlüğü’nün kontrolünde İBB Zabıta Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AB Brexit'in ertelenmesinde anlaştı, yeni tarihi belirleyemedi

SONRAKİ HABER

DİSK Genel-İş: İşten atılan Ataşehir Belediyesi işçileri geri alınsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...