26 Ekim 2019 11:00

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Halkın 312 milyonunu çöpe attılar

Kemerburgaz Kent Ormanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Fotoğraf: İBB Basın Bürosu

Paylaş

İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanının açılış töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Törene CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski İBB başkanları Nurettin Sözen, Ali Müfit Gürtuna ve çok sayıda milletvekili, ilçe belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Törende “ev sahibi” sıfatıyla ilk konuşmayı yapan İmamoğlu, İstanbul’un ve birçok kentin betonla anılan kentler olduğunu belirterek, “Bugün dünyada, global ısınma, iklim değişikliği gibi belki de en fazla konuşulan ve dünyanın en fazla tehdidi olan bu unsurlara karşılık da bu beton yığını haline dönen kentlerimizde, nefes alabileceğimiz alanları büyütmek ve geliştirmek zorundayız. Geleceğe dair vizyonumuzu belirlerken bu şehrin adil bir şehir olması ve aynı zamanda bu şehrin akıllı bir şehir olması, yaratıcı insanlarına fırsat tanıyan bir kent olmasını ifade ettiğimiz gibi, bunun yanına bir yeşil kent var etme çabamızı da ekleyerek, en önemli vizyon olarak İstanbul’un geleceğine not ettik” dedi.

“Burası, 6 yıl önce Orman Bakanlığı’ndan tahsis edilen, yaklaşık 5,6 milyon metrekarelik devasa bir orman alanı” diyen İmamoğlu, alan için tahsis tarihinden sonra hemen projelendirme ve inşa çalışmalarına başlandığını söyledi ve şöyle devam etti:

“Ben, buradan Kadir Topbaş’a da teşekkür ediyorum. Ama 2 yıldır hiçbir şey yapılmamış. Belki sayın Topbaş devam etse, açardı; bilmiyorum. Ama 2 yıldır burası böyle duruyor.”

“HACIOSMAN KORUSU’NU DA 19 MAYIS’TA AÇACAĞIZ”

Boğaziçi İmar Müdürlüğünün arkasında da büyük bir orman olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “İçinde yüz yılların yetiştirdiği ağaçlar var, göletler var. Ama içinde insan yok. Niye? Kapalı. ‘Niye kapalı burası’ dedik. Biri proje yapmış ama öyle duruyor. Burayı da 19 Mayıs’ta açacağız” diye konuştu.

“HALKIN 312 MİLYONUNU ÇÖPE ATTINIZ”

1-2 haftadır İETT garajıyla ilgili tartışmalara ilişkin konuşan İmamoğlu, “Biz seçilir seçilmez, 2-3 ay içinde, muhalif olunca yeşil alan çığlığı atmaları beni mutlu etti. Üzücü olan şu tabi: İETT Garajı’yla ilgili yeşil alan… İnsanlarımızın lehine kullanılması konusunda kararlılığımız var. Ama, alınan bu kararın içindeki aldatmacayı da söylemeden edemeyeceğim. 1-2 yıl önce KİPTAŞ’a, Başakşehir’de 266 milyon lira verip, satın aldıkları bir arsayı, imarını da bir miktar arttırarak, 17 milyon da proje parası harcayıp, toplamda 312 milyon liraya bir araziyi, fazla değil 10 ay önce, proje geliştirip satışa çıkartan yönetim, ‘Ben burayı yeşil alan yapacağım’ diye önümüze getiriyor. Kimse buna inanmaz. Daha da kötüsü; Sen, milletin 312 milyon lirasını da çöpe atıyorsun” dedi.

KILIÇDAROĞLU: İNSANA HİZMET ETMEK HAKKA HİZMET ETMEKTİR

İmamoğlu’nun ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, “2 yıldır bu alan niye açılmadı diye Ekrem Başkan’ımızın sorduğu bir soru var. Sayın Başkan, kimse duymasın, bir sır vereyim: 2 yıldır benimle uğraşıyorlardı. Yazık, günahtır. Buraya 6 yıl niçin gelmedik? Çocuklarımızla, yaşlılarımızla, annelerimizle, babalarımızla, ninelerimizle, dedelerimizle niye buraya gelmedik? Başkan, ‘Mesele öncelik’ dedi. Öncelik insandır bizim felsefemizde. Her şey insan için olmalı” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Inti Illimani üyesi yazdı : Victor Jara’nın sesi Santiago balkonlarından yankılanıyor

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu ile Maas'tan ortak basın toplantısı: Aramızda ciddi görüş ayrılıkları var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...