28 Ekim 2019 15:28

AKP Sözcüsü Çelik: Birkaç kuruş yardımla Türkiye'yi mülteci kampı görüyorlar

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AB’nin Suriye politikasına tepki gösterdi; mültecilere ilişkin tutumuna tepki gösterdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürülmesiyle ilgili konuşan Çelik, “Türkiye, ABD unsurlarıyla yüksek koordinasyondaydı. ABD uçakları Fırat Kalkanı Hareket bölgesinden uçuş yaptı” dedi. Çelik, ABD ve AB’yi SDG konusundaki tutumları dolayısıyla da eleştirdi.

IŞİD lideri Bağdadi’nin ölümüne değinen Çelik, “Liderinin öldürülmüş olması terörle mücadelede dönüm noktasıdır. Bir başka terör örgütün ABD'ye davet edilmesi, Twitter'da tebrik edilmesinin ne kadar çelişki olduğunu görüyoruz” dedi.

AB VE ABD’YE SDG TEPKİSİ

IŞİD’e karşı verilen mücadelenin SDG’ye karşı verilmesi gerektiğini de savunan Çelik, “DEAŞ terör örgütü ülkemize saldırı yaptığında bize dayanışma mesajı yayınlayanların, PKK/YPG/PYD saldırdığında göstermemesi büyük bir ilkesizliktir” ifadelerini kullandı.

Mültecilere ilişkin geri gönderme tartışmalarına da değinen Çelik, geri göndermeye insani sebepler nedeniyle karşı çıktıklarını ileri sürdü ve “AB bu meselede en çok sınıfta kalmış mekanizmanın başında gelmektedir. Köprüler kurmak yerine duvarlar örmeyi tercih ettiler” dedi.

“TÜRKİYE MÜLTECİ KAMPI DEĞİL”

Çelik mültecilere ilişkin değerlendirmeleri üzerine AB’nin Türkiye’nin sunduğu “güvenli bölge” projesine destek vermesini istedi. “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrılarına 'evet haklısınız' demelerine rağmen maalesef adım atmıyorlar” diyen Çelik, AB’nin Türkiye’yi mülteci kampı olarak gördüğünü söyledi:

“Birkaç kuruş yardım yaparak Türkiye'yi mülteci kampı bir memleket olarak görmemelidir. Türkiye kimsenin mülteci kampı değildir. Dolayısıyla işi hassasiyetle ele alıp, ciddi bir eylem planıyla karşımıza gelmelilerdir.”

Uluslararası Af Örgütünün Türkiye’nin Suriye operasyonuna ilişkin raporuna da tepki gösteren Çelik, raporla Türkiye’nin ‘hakkaniyeti’nin hedef alındığını iddia etti.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Çelik, hükümetin seçim öncesi gündeme getirerek kamu emekçilerinden oy istediği 3600 ek göstergeye ilişkin de “3600 ek gösterge konusu ile ilgili yaklaşımımız pozitif bir yaklaşımdır. Negatif ele aldığımız bir konu yok arkadaşlarımız çalışıyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Roboski için adalet talebi 94'üncü ayında

SONRAKİ HABER

Üniversite öğrencilerini taşıyan otobüs devrildi: 27 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...