27 Ekim 2019 07:23

Fransa'da Sarı Yeleklilerin eylemine polis müdahale etti: 6 kişi gözaltında

Paris'te düzenlenen eylemlere polis müdahale etti. 6 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Eren Araman/EVRENSEL

Paylaş

Fransa'da Sarı Yelekliler, eylemlerin 50. haftasında, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikalarını bir kez daha protesto etti.

Akaryakıt zamları ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, daha sonra Macron yönetimine karşı protestolara dönüşen Sarı Yeleklilerin eylemleri devam ediyor. Kitle, Paris'te çeşitli sokaklarda yürüdükten sonra Belleville Mahallesi'nde toplandı. Polis, eyleme katılanlara biber gazıyla müdahale etti. Olaylar nedeniyle çevredeki bir metro istasyonu kapatıldı.

Saint-Etienne şehrinde de birçok yolda kapatma eylemin yapıldığı eylemde, polis ile Sarı Yelekliler arasında gerginlik yaşandı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği kitleden 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ülkenin çeşitli kentlerinde de eylemler yapıldı. İçişleri Bakanlığı, eylemlere katılanların sayısına ilişkin açıklama yapmadı.

Sarı Yeleklilerin protestoları, 17 Kasım 2018'de başlamıştı. Protestolar sırasında bugüne kadar 11 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 245'ten fazla kişi yaralandı ve 12 bin 107'den fazla kişi gözaltına alındı. (Paris/AA)

ÖNCEKİ HABER

Emine Bulut davasında 'kasten öldürme' cezasının gerekçeli kararı açıklandı

SONRAKİ HABER

Teksas'ta üniversite mezuniyet partisine silahlı saldırı: 2 ölü, 14 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa