24 Ekim 2019 09:44

Eren Erdem ve Gazeteci Hüseyin Aykol için tahliye başvurusu

Yargı Reformu paketinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Eren Erdem ve Hüseyin Aykol için tahliye başvurusunda bulunuldu.

Fotoğraf: Akın Çeliktaş/DHA

Paylaş

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem ve Sincan Cezaevinde bulunan Gazeteci Hüseyin Aykol için tahliye başvurularında bulunuldu.

Yargı paketinin Resmi Gazete’de yayımlanarak temyiz usulünde yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesi üzerine başvurular yapıldı.

Yargı paketinin yürürlüğe girmesinin ardından tahliye dilekçesi verildiğini söyleyen Erdem’in avukatı Onur Cingil, “Dosyamız İstinaf Mahkemesinde ve Yargı Paketinden önceki durumda dosya İstinaf Mahkemesinin kararı ile kesinleşecekti. Fakat bize Yargıtay yolu açıldı. Buna göre İstinaf Mahkemesi kararı ne olursa olsun bir de Yargıtay incelemesinden geçecek. Bu da epey bir süre demek. Eren Erdem’in infazına zaten 10 ay kaldı. Bu süreyi tutuklu geçirmesi kabul edilemez. Tahliye talepli dilekçemizi verdik, Eren Erdem’in derhal tahliye edilmesini bekliyoruz” dedi.

GAZETECİ AYKOL’UN TAHLİYESİ İÇİN BAŞVURU

Gazeteci Hüseyin Aykol’un infazının durdurulması ve tahliye edilmesi için de başvuruda bulunuldu. Gazeteci Hüseyin Aykol’un infazının durdurulması için avukatı Özcan Kılıç tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunuldu.

Başvuruda, Aykol’a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezasının İstanbul İstinaf Mahkemesi tarafından onaylandığı ve infaza başlandığı hatırlatıldı. Avukat Kılıç, TBMM tarafından yasalaştırılan ve bugün Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren yasa değişikliğine dikkat çekerek, “Müvekkilim hakkında kesinleşmiş olan mahkumiyet kararının infazının durdurulması ile dosyanın yeniden ele alınarak karar verilmesi ve Yargıtay’a gönderilmesi gerekmektedir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP İstanbul İl Başkanı Barbaros'dan kayyum tepkisi: Halkın iradesi gasbediliyor

SONRAKİ HABER

Eşini aylar sonra TEM'de bulan Yılmaz: Zayıflamış, avukat istemiyor, konuşmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...