19 Ekim 2019 11:16

Esenyalı’da kadınlar Evrensel yazarlarıyla buluştu

Esenyalı'da kadınlar, Evrensel'in 25. yılı nedeniyle gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Şengül Karadağ ve köşe yazarı Sevda Karaca'nın katılımıyla etkinlik düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gazetemizin 25’inci yılı üzerine bir etkinlik düzenleyen Esenyalılı kadınlar Evrensel yazarlarıyla buluştu.

Evrensel Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şengül Karadağ ve köşe yazarı Sevda Karaca’nın katıldığı etkinlik, İstanbul’un Pendik ilçesinde bulunan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinde gerçekleşti.

"EVRENSEL’İN YAZARLARI SİZLERSİNİZ"

Şengül Karadağ Evresel’in 25 yıllık yayıncılık tarihinin, emekçilerin ve kadınların taleplerinin sesi olduğunu belirtti. Sevda Karaca da Evrensel’in kadın yayıncılığı hakkında bilgiler vererek “Evrensel’in yazarı bizler değil sizlersiniz. Biz haberleri yazarken haberleri yapanlar, burada oturanlar, sokaktakiler, sizlersiniz” dedi.

Etkinlikte söz alan veliler, 5.8’lik Silivri depremi sonrasında istinat duvarı çöken Ergenekon İlköğretim Okulu'ndaki durum hakkında bilgi verdi, mağduriyetleri anlattı. İşçi kadınlar da sendikal mücadele deneyimlerini aktardı. Maruz bırakıldıkları istismar ve tacizi, gördükleri şiddeti anlatan kadınlar da Evrensel'in kendi sesleri olduğunu ifade ettiler.

DAVALARA ÇAĞRI

Etkinlikte konuşan kadınlar, “Gücümüzü birliğimizden alıyoruz diyerek Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinde bir dayanışma ortamı oluşturduk, kendimizi anlatma fırsatı bulduk. Bunun sürmesi için dernek çalışmasına daha aktif katılacağız” dedi.

Çocuğu istismara maruz bırakılan bir kadın dava sürecine dair yaşadıklarını anlattı ve 21 Kasım'da görülecek 3. duruşmaya kadınların katılımı için destek çağrısında bulundu. Eşi tarafından üzerine benzin dökülerek yakılmaya çalışan Gönül Çalışkan da eşine verilen cezanın Yargıtay tarafından bozulduğunu söyleyerek, 24 Ekim’de görülecek davaya destek çağrısı yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gün gün Türkiye'nin Suriye operasyonu

SONRAKİ HABER

Adana Demokrasi Güçleri: Ülkenin beka sorunu toplumsal barış ve ekonomik kriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...