06 Ekim 2019 13:10

Sürekli yama yapılan Ergenekon İ.Ö.O. velileri: Tadilat değil, yeni okul istiyoruz

Pendik Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki Ergenekon İlkokulu ve Ortaokulu velileri endişeli. Bugüne kadar yama yapılarak eğitim verilen bina son depremle birlikte boşaltılmış. Veliler yeni bir okul istiyor.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Yasemin AKPINAR
Pendik

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası hasarlı okullar yeniden gündeme geldi. Bu okullardan biri de Pendik Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki Ergenekon İlkokulu ve Ortaokulu. Bu okullarda okuyan yaklaşık 1000 çocuk, farklı okullara tahliye edildi.

Bir süredir hasarlı olan Ergenekon İlkokulu, son depreme kadar sürekli yama yapılarak eğitime devam ediyordu. Şimdi farklı okullara dağıtılan çocukların velileri ise bu duruma isyan ediyor.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinde bir araya gelen ve “Ne yapabiliriz?​” diye soran kadınlar yaşadıkları mağduriyeti anlattı. Ahmet Yesevi Mahallesi’nde oturan velilerden biri, “Bir anda okulumuz değişti, veliler olarak neye uğradığımızı şaşırdık. Bir o okula bir bu okula gidiyoruz. Biz devletten okul talep ediyoruz. Okulumuz kaç senelik herkes biliyor, sürekli tadilat görmüş bir okul. Okulumuz yıkılsın, yeniden yapılsın. Onarımla bakımla tamirle olacak bir iş değil bu. Küçük çocuğu olan veliler var. Servis talebinde bulunuyoruz. Okulumuz 2017 yılından beri ağır hasarlı bir okul, tadilat yapıldı ve çocuklar orada eğitime devam etti. Çocuklarımızı o okulda okutmak istemiyoruz. Biz yetkililerden destek bekliyoruz” diyor.

"BİZİ KANDIRMASINLAR"

Üç çocuğu olan başka bir veli ise şöyle devam ediyor söze:

“Deprem sonrasında okuldaki çocuklar ilk ve ortaokul öğrencileri olarak ayrıldı. Benim iki çocuğum da farklı okullara gönderildi. İkisinin de okula giriş ve çıkış saatleri aynı. Çocuklarıma yetişemiyorum. Bize herhangi bir şekilde ulaşım için servis verilmedi. Benim gibi binlerce veli var. Yetkililerden şu an bizi tatmin eden bir açıklama gelmed. Okulun tadilatının yapılacağı ve bir ay sonra Ergenekon İlköğretim Okuluna geri döneceğimizi söylediler. Bizi kandırmalarını istemiyoruz. Biz okulumuzun yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının sesimizi duymasını istiyoruz. Bizim tamamıyla yepyeni bir okula ihtiyacımız var. Çünkü o okul bir gün gerçekten çökecek ve kimse bunun hesabını veremez.”

"MEB’İN HER ŞEYE BÜYÇESİ VAR, ÜCRETSİZ SERVİS İSTİYORUZ"

İki çocuklu bir veli ise çocuğu öğlenci olduğu için akşam çocuğunu alırken sıkıntı yaşadığını belirtiyor. Çocuğunun gittiği okulun çevresinde aydınlatma olmadığını belirten veli, “Ücretsiz servis talep ediyoruz. Sadece tadilat yapılıp çocuklarımız o okula yeniden gönderilirse ben çocuğumu o okula göndermeyeceğim. MEB’in her şeye bütçe bulduğunu biliyoruz. Bu sorunumuzu da çözmelerini istiyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Sağlam, güvenli bir yer temin edilmesini ve okulumuzun yeniden inşaasını istiyoruz” diye konuşuyor.

İki çocuğu ve evde yatalak hastası olan bir veli ise “Ben her gün çocuklarımdan birini kreşe diğerini de okula bırakıyorum. Servis yok. Okulun önünde izdiham oluyor. Öğrencisini almaya gelen bir veliye izdiham sırasında araba çarpmış. Doğal olarak bizler de korkuyoruz çocuklarımıza zarar gelecek diye” diyor.

VELİLER MAHALLEDE YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Ergenekon İlköğretim Okulu velileri okul binasının tadilatına karşı çıkarak, tadilat yapılacak binaya dönmeyeceklerini söyledi. Okul binasının yeniden yapılmasını ya da yeni bir okul binası tahsis edilmesini isteyen veliler, "Tadilat değil yeni bir okul istiyoruz" diyerek mahallede bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada veliler taleplerini şöyle sıraladı:

Çocuklarımızın bölge okullara ulaşımını sağlamak için ücretsiz servis istiyoruz.Okulun tadilatını değil, daha güvenli bir ortamda eğitim almaları için yeni okul istiyoruz.Okulların çevresinde çocukların kolaylıkla ulaşabileceği toplanma alanları istiyoruz.

(EKMEK VE GÜL)

ÖNCEKİ HABER

Boğaz köprüleri ve otoyol geçiş ücretlerine yüzde 20 zam

SONRAKİ HABER

ABD'den Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyona "desteklemiyoruz"lu izin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...