16 Ekim 2019 16:27

İbrahim Kalın: İncirlik Üssü’nün statüsüyle ilgili bir değişiklik öngörülmüyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin yaptırım kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. 4 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklama yaptı. Kalın, Barış Pınarı Harekatı’nın sekizinci gününde olduğunu ifade ederek “Harekat planlandığı gibi devam ediyor” dedi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien başkanlığındaki heyetle yapılan görüşmeye de değinen Kalın, Suriye operasyonuna ilişkin açıklamalar yaptı.

Operasyona dönük eleştirilere değinen Kalın, “Yaptırım tehditleri, kınamalar bizi haklı davamızdan vazgeçirmeyecektir. Barış Pınarı Harekatı hedeflerine ulaşana kadar, hız kesmeden devam edecektir. Barış Pınarı Harekatı’nı lekelemeye çalışanlar, Suriye’deki piyonları mevzi kaybettiği için sinirli, öfkeli ve komik halde bulunmaktadır” dedi.

“SURİYE HÜKÜMETİYLE RESMİ TEMASIMIZ YOK”

Kalın, Esad’la görüşme olup olmadığı yönündeki bir soruya ise “Bizim Esed rejimiyle resmi olarak bir görüşme, temasımız yok” yanıtını verdi.

Menbiç’teki gelişmelere de değinen Kalın, “Orada Amerikan bayrağının yerine Rus bayrağının geçip, PYD/YPG’nin, bir başka gücün kontrolü altında olması kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

ABD’nin yaptırım kararına da değinen Kalın, “Misliyle karşılık veririz” derken; ABD’nin kullanımına sunulan İncirlik Üssü’nün statüsüyle ilgili bir değişiklik öngörülmediğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali başladı

SONRAKİ HABER

ABD Temsilciler Meclisi, Erdoğan'ın da içinde olduğu yaptırım tasarısını kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...