13 Ekim 2019 10:29

ABD Savunma Bakanı Esper: Türkiye'ye karşı Orta Doğu'da bir savaş başlatamayız

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı operasyona dair konuştu, NATO ortağımız Türkiye'ye karşı Orta Doğu'da bir savaş başlatamayız" dedi.

Fotoğraf: School of Media and Public Affairs at GWU / Flickr (CC-BY-SA 2.0)

Paylaş

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı operasyona dair "Bizimle Kore'den Afganistan'a kadar birlikte savaşan, uzun dönemli NATO ortağımız Türkiye'ye karşı Orta Doğu'da bir savaş başlatamayız. Bizim için böyle bir durum söz konusu değil" dedi.

Mark Esper, Fox News televizyonunda Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda başlattığı askeri operasyona dair konuştu. Esper'in konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

"İtirazımıza rağmen şimdi Türklerin, ilk başta niyet edilen derinlikten daha da aşağıya ve batı ile doğuya doğru operasyonlarını genişleteceğini biliyoruz, ki bu da onların güvenli bölgelerini 30 kilometreden daha derin ve yaklaşık 440 kilometre genişliğe çıkaracak. Aynı zaman SDG'nin de son 24 saat içinde Ruslar ile Suriyelilerle bir anlaşma yaptığını görüyoruz. Bu da ABD askerlerini kuzeye hareket eden Suriye-Rusya ordusu ile güneye doğru ilerleyen Türk ordusu arasında bırakıyor. Bu bizi çok kötü bir duruma düşürüyor ve askerlerimizin güvenliği benim için önceliklidir.

Suriye'nin kuzeyindeki durum karmaşık bir hal alacak. Binden az sayıdaki askerimizi oradan güvenli bir şekilde, sahadaki kuvvetlerle ayrışarak bölgeden çekmeyi konuşuyoruz. Burada bir takvim vermek istemiyorum, olaylar orada saatlik değişiyor. Bizimle Kore'den Afganistan'a kadar birlikte savaşan, uzun dönemli NATO ortağımız Türkiye'ye karşı Orta Doğu'da bir savaş başlatamayız. Böyle bir durum söz konusu değil."

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitiren Ercan Adsız mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Birleşik Metal-İş Kocaeli Şubede mevcut yönetim devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...