13 Ekim 2019 10:03

Donald Trump: Ekonomik gücümüzü dünya barışı için kullanıyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı askeri operasyonla ilgili attığı tweetlerle yine ekonomik yaptırım sinyali verdi.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı askeri operasyonla ilgili yaptığı sosyal medya paylşaımlarında ekonomik yaptırım imasını sürdürdü.

Trump, gün içinde yaptığı yeni Twitter paylaşımlarında Türkiye'ye güçlü yaptırımlar uygulanmasının söz konusu olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Değişim için Türkiye Sınırındaki yoğun mücadeleye karışmamak çok akıllıca. Bizi yanlışlıkla Ortadoğu Savaşlarına sürükleyenler hala savaşmaya zorluyorlar. Ne kadar kötü bir karar verdiklerini bilmiyorlar. Neden bir savaş ilanı istemiyorlar?

İki yıl önce Irak, Suriye'nin farklı bir bölgesinde Kürtlerle savaşacaktı, hatırlıyor musunuz? Birçok insan, savaşmak istediğimiz Kürtlerle Irak’a karşı savaşmamızı istedi. Hayır dedim, Kürtler savaşı iki kez bıraktılar. Şimdi aynı şey Türkiye ile oluyor. Kürtler ve Türkiye yıllardır savaşıyor. Türkiye, PKK'yı en kötü terör örgütü olarak görüyor. Başkaları gelip herhangi bir taraf için savaşmak isteyebilir, isteyen yapabilir! Durumu yakından takip ediyoruz. Sonu gelmeyen savaşlar!

Lindsey Graham ve Demokratlar da dahil olmak üzere pek çok Kongre üyesi, Türkiye'ye güçlü yaptırımlar uygulamakla ilgili uğraşıyor. Hazine gitmeye hazır, ek mevzuat aranabilir. Bu konuda harika bir fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi. Bizi izlemeye devam edin!

Her zamankinden çok daha büyük bir Ekonomik Güç olduk ve bu gücü DÜNYA BARIŞI için kullanıyoruz!"

ÖNCEKİ HABER

TAYAD'lı ailelerin yürüyüşüne polis müdehale etti: 6 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitiren Emine Ercan mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa